Fotbalový Chýnov smutní. Poslední rozloučení s Josefem Macháčkem se uskuteční v pátek

0

V úterý dne 5. března odešel ve věku 90 let do fotbalového nebe mnohaletý funkcionář fotbalového oddílu FC Chýnov pan Josef Macháček.

 

Pan Josef Macháček v minulosti dlouhá léta úspěšně oblékal chýnovský dres a po ukončení aktivní činnosti se po té mnoho desítek let věnoval v Chýnově náročné trenérské činnosti. Nejprve dlouhá léta trénoval A - tým dospělých a později se věnoval, s poctivostí sobě vlastní, i trénování chýnovské mládeže. Byl rovněž dlouholetým předsedou fotbalového oddílu bývalého Sokola Chýnov a obrovskou měrou se zasloužil o vybudování současného krásného areálu na fotbalovém chýnovském stadiónu. Dá se s nadsázkou říci, že fotbalové hřiště v Chýnově bylo po celý jeho život, jeho druhým domovem.

 

Josef Macháček je rovněž autorem krásné fotbalové kroniky s řadou dobových fotografií, kde zdokumentoval veškeré dění v chýnovském fotbalovém oddíle od jeho založení v roce 1933 a toto datum je přesně i rok, kdy se pan Josef Macháček narodil. Když mu to zdravotní stav dovolil, tak navštěvoval na chýnovském hřišti ještě i v loňském roce zápasy domácího mužstva ve fotbalové krajské I. A třídě.

 

Fotbalový oddíl FC Chýnov a široká chýnovská fotbalová veřejnost děkuje panu Josefu Macháčkovi za vše, co pro chýnovský fotbal během svého života dokázal udělat, ať již to bylo na postu hráčském, trenérském nebo funkcionářském!

 

 Naposledy se s ním rozloučíme v pátek 8. března 2024 ve 14. 00 hodin v obřadní síni na chýnovském hřbitově.

 

Čest jeho památce!

 

FOTBALOVÝ ODDÍL FC CHÝNOV

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou