Pohár PKFS: Přehled výsledků 2.kola. Kdo překvapil a kdo se s pohárem loučí?

0

První březnový víkend byl ve znamení 2.kola krajského poháru, kterého se účastnilo celkem 16 mužstev. Ale jen osmička z nich mohla projít dál. Kdo z nich to byl, kdo překvapil, nebo kdo splnil roli papírového favorita? Vše se dozvíte níže...

TJ Sokol Radnice - TJ Sokol Kralovice  |  1:0 (1:0)

góly: Polášek

V pátek se odehrály dva zápasy a jedním z nich bylo střetnutí mezi Radnicemi a Kralovicemi. Předloňský vítěz a loňský finalista, který se s radnickým vyzyvatelem střetl i loni, tentokrát už dál nedojde. Na rokycanské umělce prohrál po nejtěsnějším výsledku. Fotografie a podrobnosti z utkání naleznete ZDE.

 

TJ Tatran Chodov - FC Chotíkov 1932  |  4:2 (4:2)

góly: Reiniger, Hanák, Šmejkal, Janek (p) - Prais, Kuhajda (p)

červené karty: Bořík, Vlk (oba Chotíkov)

Chodov překvapil svého přeborového soupeře, se kterým rozhodl utkání už v prvním poločase. Hosté si zavařili nedisciplinovaností, díky níž dohrávali v devíti lidech. Podrobnosti o utkání a hodnocení trenérů naleznete ZDE.

 

TJ Sokol Postřekov - FK Nepomuk  |  2:1 (0:0, 1:1)

góly: Steinberger 2 - Viktora

Jediné fotbalové utkání víkendu, ve kterém se prodlužovalo. Nepomuk zavítal na půdu soupeře z nejnižší krajské soutěže s mladíky mimo základní jedenáctku a to se odrazilo ve vyrovnanost zápasu, až mírnou převahu domácích. Ti bojovali až do konce a zasloužili si tak postup více. Podrobnosti o utkání a hodnocení trenérů naleznete ZDE.

 

TJ Dynamo Horšovský Týn - FC Švihov  |  4:1 (2:0)

góly: Havlíček 2, Slinkin 2 - Marek

Horšák potvrdil roli papírového favorita a po jasné výhře postupuje do třetího kola. O góly domácího celku se zasloužili zkušení hráči, kteří svůj tým táhnou i za postupem do krajského přeboru.

 

Ondřej Chrž, hráč H. Týnu: V trošku pozměněné sestavě jsme byli na hřišti lepším mužstvem. V prvním poločase jsme měli spoustu šancí, ale využili jen dvě. Soupeř měl obrannou formaci poměrně vysoko, takže nás často vystavoval do ofsajdu. V první polovině jsme hráli až moc dlouhých míčů na naše útočníky, to jsme do druhého poločasu změnili a hráli více po zemi. Přidali jsme dva další góly, Švihovu se podařilo vstřelit jeden gól i když šancí v zápase moc neměl.

 

Adam Popelka, trenér Švihova: Začátek prvního poločasu byl v našem podání strašný. Téměř nic se nám nedařilo, často jsme chybovali a kdybychom prohrávali po 10 minutách 0:3, nikdo by se nemohl divit. Paradoxně když se hra začala konečně trochu vyrovnávat, inkasovali jsme první branku. Soupeř nás v dalších minutách znovu přehrával a druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Po přestávce jsme náš výkon zlepšili, vytvořili jsme si nebezpečné šance, ale ty jsme bohužel někdy až nepochopitelně neproměnili - netrefili jsme například z vápna úplně odkrytou bránu. Pravidlo "nedáš, dostaneš" se potvrdilo o několik minut později, kdy Týn přidal třetí branku. Poté ještě přišlo vyloučení, které nás nadobro zlomilo. Dnes jsme doplatili především na velmi nepovedený první poločas, který ve výsledku rozhodl o naší prohře. Nezbývá než soupeři pogratuloval k vítězství.

 

TJ Slávia Úněšov - TJ Tlučná  |  1:3 (1:1)

góly: Nemček (p) - Soukup, Stehlík, Sadílek

I zde vyhrál papírový favorit, i když zde se rozhodovalo až ve druhém dějství v závěrečné dvacetiminutovce. Umělka ve Stříbře nakonec více sedla Tlučné, která si vybojovala postup mezi nejlepší osmičku.

 

Michal Vašák, trenér Tlučné: Myslím si, že to byla zasloužená výhra. Soupeř dobře bránil, nicméně my jsme si vytvořili dost příležitostí, které jsme teda bohužel hlavně v prvním poločase neproměňovali. Zápas byl skoro až do konce vyrovnaný. Ve druhé půli jsme ale přidali dvě branky, takže ve finále za mě zasloužené vítězství.

 

TJ Sokol Mladotice - TJ Sokol Lhota  |  2:7 (1:3)

góly: Buchtelík, Kolář – Švehla 2, Vlček 2, D. Křížek, Peterka, Sebránek (vl.)

Mladotice na umělce v Horní Bříze nenavázaly na Chodov a Postřekov a soupeře z krajského přeboru nepřekvapily. Lhota si jednoznačně došla pro postup, když nasázela celkem sedm branek, na které nedokázali domácí dostatečně reagovat.

 

Zdeněk Kučera, vedoucí mužstva Mladotic: Soupeř byl od úvodních minut daleko rychlejší a fotbalovější než my. V průběhu celého zápasu bylo vidět, že hraje o dvě soutěže výš a bohužel nám nakonec vstřelil sedm branek. Současně jsme měli k dispozici pouze jednoho náhradníka, což nám samozřejmě rovněž moc nepomohlo, ale na to se nechceme vymlouvat. Lhota si zcela zaslouženě dokráčela k vysokému vítězství a naši kluci si alespoň odnesli zkušenosti z pohárového utkání s velmi kvalitním soupeřem.

 

Martin Varga, trenér Lhoty: Od začátku do konce zápasu jsme byli lepším týmem a určovali ráz zápasu. Jen je škoda, že se nedokážeme vyvarovat zbytečných gólů co dostáváme, což nás trochu trápí. Snad jsme si to vše vybrali v přípravě a teď už to bude jen lepší. I gólů mohlo být daleko víc, ale 7 gólů bereme. Splnili jsme povinnost a postupujeme dál, což byl dnešní cíl zápasu. Je třeba ocenit i domácí, že i za nepříznivého stavu zápas nezabalili a hráli až do konce.

 

FC Křimice - TJ Keramika Chlumčany  |  5:2 (4:0)

góly: Kropáček 4, Milota (vl.) - Javorský, Vojáček

Soupeři z 1.A třídy, dost možná i soupeři o možnost postoupit do krajského přeboru. Vyzývalo to k velmi atraktivnímu střetnutí, které nakonec vyústilo ve vítězství Křimic, za které se čtyřikrát prosadil zkušený Kropáček, kterému tato úroveň je malá.

 

Jakub Szedmák, hráč Křimic: V neděli nás čekal poslední "přípravný" pohárový zápas. Na menší umělé trávě v Chlumčanech jsme v první poločase zhustili střed hřiště a vysunuli blok. Domácím tato taktika dělala problémy, a my jsme tak daly v první půli 4 branky. Do druhého poločase jsme prostřídali. Svůj čtvrtý gól v zápase vstřelil Renda Kropáček a navýšil skóre už narozdíl 5 branek. Pak jsme bohužel trochu polevili, lehkovážné chyby soupeř využil ke vstřelení dvou branek. Nicméně jsme si výhru už pohlídali. Výhra nás samozřejmě těší, ale hlavně jsme rádi, že se nikdo před začátkem soutěže nezranil, to je nejdůležitější.

 

Lukáš Tomášek, hráč Chlumčan: V prvním poločase nás soupeř jednoznačně přehrál… V druhém poločase soupeř polevil, když už měl jednoznačný náskok, a my jsme se dostali více do hry. Podařilo se nám vstřelit dvě branky, a neměli jsme daleko i ke třetí, čímž by utkání bylo ještě hodně zajímavé. Soupeř si už ale výhru dokázal podržet a obhájit, a nám nezbývá nic jiného, než jim pogratulovat. Teď už nastavujeme hlavy na příští týden, kde už to bude na ostří nože, když vypukne začátek mistrovských zápasů.

 

TJ Slavoj Koloveč - TJ Plzeň Košutka  |  6:2 (4:0)

góly: Soupír M. 2, Soupír D., Lucák J., Lucák M., Fiala - Pekník, Blažejovský

Poslední tým krajského přeboru a první tým 1.A třídy. Zajímavé střetnutí dvou rozdílných psychik před jarní částí sezóny. A jak se možná i očekávalo, vyhrála ta dlouhodobě vítězná nálada, která se nakonec se svým sokem vůbec nepárala. Košutka si z klatovské umělky odvezla tenisovou nálož a cesta do Evropy se jí zavřela.

 

Martin Steinbrücker, trenér Kolovče: Zápas jsme rozhodli už v prvním poločase. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Hlavně v první půli jsme dokázali využívat naše šance, takže s tímto spokojenost. I přes to, že jsme měli nějaká zranění hráčů ze základu, tak ti kluci, kteří nastoupili to zvládli a těšíme se na další kolo.

 

Milan Primas, kapitán Košutky: Hlavním cílem bylo se zdravě nahecovat a nabudit do prvního mistrovského utkání, což skoro vyšlo hlavně v první půli, kdy jsme prohrávali 4:0 a jako bonus jel gólman Filip sanitkou na exkurzi do klatovské nemocnice. Pohár je vstupenka do Evropy, takže jsme venku a můžeme si tak maximálně v Kauflandu koupit Znáte Evropu jako deskovou hru a zahrát si po tréninku. Měli jsme nějakou taktiku, ale bohužel tomu chyběla bojovnost, která byla na úrovni Ornelly Koktový v Survivoru.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou