Pohár PKFS: Týmy z 1.B třídy se postaraly o překvapení. Chotíkov i Nepomuk končí

0

Spolu se Lhotou měl Chotíkov a Nepomuk, papírově nejjednodušší los 2.kola krajského poháru. Ale svou úlohu favoritů proti zástupcům z 1.B třídy nezvládly, ať už bylo příčinou cokoliv. Dál jde na jejich úkor Tatran Chodov a Sokol Postřekov.

TJ Tatran Chodov - FC Chotíkov 1932  |  4:2 (4:2)

góly: Reiniger, Hanák, Šmejkal, Janek (p) - Prais, Kuhajda (p)

červené karty: Bořík, Vlk (oba Chotíkov)

 

Chotíkov chtěl postoupit, ale v tomto zápase se musel obejít například o hrajícího trenéra Petra Kučeru, který v posledním podzimním zápase za pozápasové výroky vůči rozhodčím obdržel disciplinární trest a nemohl být ani na lavičce. Takže zápas koučoval z druhé strany hřiště. Začátek se ale hostům na domažlické umělce vůbec nepovedl. Už ve čtvrté minutě totiž prohrávali o dvě branky, když se prosadili z první akce Reiniger a následně i Hanák. Zkušenější Chotíkov ale do následných dvaceti minut srovnal, když po stndardce na zadní tyči zakončoval Prais a Kuhajda poté svou vybojovanou penaltu rovněž domácí potrestal. Vypadalo to, že se tedy vývoj hry otočí ve prospěch hostů, ale zkušený Šmejkal po dvojité výhodě za fauly na jeho tým opět poslal Chodov do vedení, aby se o pár minut později za zbytečný faul nechal po druhé žluté kartě vyloučit chotíkovský mladík Bořík. A z proměněného pokutového kopu se radoval Janek.

 

Že nebyl kouč hostů spokojen viděli všichni přihlížející velmi zřetelně, ale ani ve druhém dějství na menší umělce Chotíkovu pšenka nekvetla, i když v několika zajímavých pasážích i v početní nevýhodě soupeře trápil. Jenže zhruba deset minut před koncem, když se tlak stupňoval, byl za nešetrný faul vyloučen i Jakub Vlk a Chotíkov šel do devíti. Emoce byly na místě, ale nic to na situaci nezměnilo a i když se Chotíkov v devíti lidech tlačil do vápna co to šlo, Tatran veškerým najezdům a centrům odolal, a zaslouženě tak postoupil do dalšího kola krajského poháru.

 

Pavel Kurek, trenér Chodova: Do utkání jsme šli po dvou nevydařených přatelácích a celkově rozpačité přípravě. Věděli jsme, že Chotíkovu se v přípravných zápasech taky moc nevedlo a tak jsme chtěli překvapit. Bohužel se nám kvůli trestu ze soutěže a zranění, rozpadla stoperská dvojice a chyběl náš nejlepší střelce podzimu, takže nás bylo 11 z kádru a aspoň nám šli pomoc 2 kluci na lavičku, kteří za sebou měli jeden trénink v týdnu. Bylo nám jasné, že to od nás nebude velký fotbal na koukani, protože jsme postavili sestavu a taktiku primárně na důrazu, zodpovědného bránění a rychlých protiútoků. Hrozně nám pomohl vstup do utkání, kde jsme ve 4. minutě vedli 2:0, po povedených brejcích, v 15. minutě tam byla další možnost zvýšit na 3:0. Chotíkov byl lepší na míči, snažil se kombinovat a ta kvalita a zkušenost byla znát. Poměrně rychle dokázal srovnat na 2:2. Nám pomohl gól na 3:2, opět z brejku a poté gól z penalty na 4:2, kdy dostal hráč Chotíkova 2. žlutou. V poločase jsme si řekli, že i proti deseti budeme hrát pořád stejně, zodpovědně zezadu a nebudeme bláznit. Opticky nebylo znát, že Chotíkov hrál v 10-ti lidech, pořád nás tlačil a měl nebezpečné standardky, které výborně kopali. Až po druhé červené kartě jsem věřil, že to už dotáhneme. Nehráli jsme pohledný fotbal, ale kluci na hřišti nechali opravdu všechno, celý zápas hráli týmově a konečně dodrželi vše, co jsme řekli a za to jim chci poděkovat. Teď se chceme naladit na první mistrák, kdy nás hned čeká derbíčko s Klenčím, mít z fotbalu radost a uvidíme na co to bude stačit, jak v poháru, tak v soutěži.

 

Petr Kučera, trenér Chotíkova: Bylo to sportovní ponížení a z naší strany bezkrevný, smutný výkon, který postrádal úplně všechno, protože jednoznačným cílem byl postup.

 

 

TJ Sokol Postřekov - FK Nepomuk  |  2:1 (0:0, 1:1)

góly: Steinberger 2 - Viktora

 

Nepomuk zajížděl do Postřekova, kde pro tento zápas připravili náhradní hřiště trochu menších rozměrů. Hosté z přeboru již dříve avizovali, že v poháru dávají prostor mladým klukům a když si zajistili v předchozím utkání postup, pojedou na další kolo rovněž oni. V Postřekově na ně ale místní hráči byli velmi dobře fyzicky připravení a po celý zápas dokázali se soupeřem držet krok. První gól padl až krátce po hodině hry, když se prosadil nepomucký Viktora, ale místo aby hosté z následné další šance ukončili zápas, tutovku neproměnili a z následné šance na druhé straně srovnal ze standardky Steinberger. A jelikož utkání nepoznalo po 90 minutách vítěze, šlo se do prodloužení. Pro oba celky naročná půlhodina plná soubojů nakonec vyústila ve vítězství domácích, za které se podruhé prosadil Steinberger ve 110. minutě. Stejně jako nedaleký Chodov postupuje i Postřekov do 3.kola poháru a stát se také může, že v rámci Poháru PKFS uvidíme chodské derby.

 

Marek Schejbal, trenér Postřekova: K utkání jsme chtěli přistoupit jako k přípravě na jaro, jelikož jsme v aktivní zimní přípravě, ve které mají kluci naběhané hromady kilometrů. Ale hráči k tomu přistoupili velmi zodpovědně, zápas odmakali naplno i když jsme stále dávali pozor, aby se nám nikdo nezranil. Myslím, že soupeř utkání trochu podcenil, přijel v hodně kombinované sestavě s mladými kluky a tak si oba týmy vytvořily spoustu šancí. Už se také na pěkně připraveném náhradním hřišti ukázalo, že třičtvrtě roku tým tlačíme do určitého herního projevu a ten se pomalu začíná projevovat, za což jsme moc rádi. V nastavení bylo sice vidět, že kluci tahají nohy, ale i tak dohráli zápas do povedeného závěru.

 

Jiří Slach, asistent trenéra Nepomuku: Jak jsme avizovali už po prvním kole, nechali jsme doma nějakých 5-6 lidí z áčka a do Postřekova s námi jeli mladí kluci, kteří si druhé kolo poháru vykopali předtím s Žákavou. Když bych to nějak shrnul, tak soupeř postoupil zaslouženě. Bojoval po celý zápas, o nějakém kreativním fotbale to ani na jednu stranu nebylo a celkem často se zvedal ofsajdový praporek. Řekl bych, že to byl klasický pohárový zápas, který pamatuji taky jako hráč, kdy je mužstvo schopno jednou se velmi dobře připravit na soupeře z vyšší soutěže a přejít přes něj. Škoda jen, že v takovém zápase by měly být vidět alespoň nějaké ty kvalitnější osobnosti v týmu, to se nestalo a pak ten jejich výkon zapadl do takového nehodnotitelného průměru. Na jednu stranu je to tedy škoda, mohli si mladí kluci zahrát takto ve větším počtu další kvalitnější zápas za chlapy, než třeba v rezervě, protože v takovém zápase, kde se o body nehraje, je třeba ty mladé odchovance do zápasů pouštět, aby si vyzkoušeli kvalitnější dospělý fotbal. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou