Zlín posiluje defenzivu, vrací se bek z Plzně

0

Fotbalový Zlín budou čekat perné následující týdny. V týdnu sice zvítězil v derby proti Slovácku, zachránění ale Ševci určitě nejsou. Pomoct s tímto těžkým úkolem příchaází na půlroční hostování Lior Holík z Viktorie Plzeň.

 

Libor Holík si v této sezóně připsal 6 ligových startů, třikrát nastoupil v dresu Viktorie v základní skupině Evropské konfernční ligy. Malá herní vytíženost donutila obě strany k řešení v podobě hostování, na které se 25letý obránce vydá do Zlína.

 

„S Liborem jsme byli v kontaktu už někdy v prosinci, protože jsme věděli, že v Plzni není až tolik vytížený. Ptal jsem se ho, jestli se nechce vrátit do Zlína, pomoct nám se záchranou. On preferoval zahraniční angažmá, což mu ale nevyšlo, tak jsem se k tomu vrátili. V klubu jsme se shodli, že Libor by pro nás mohl být přínosem na stranu, kde nemáme až takovou zastupitelnost. Dokáže hrát vpravo i vlevo, je to univerzální hráč, což je pro nás důležité, protože dokáže pokrýt čtyři až pět postů. Jsem rád, že jsme se domluvili a tři a půl měsíce nám pomůže,“ řekl na adresu hráče, který už zlínský dres v minulosti oblékal, trenér Ševců Bronislav Červenka.

 

„V aktuální situaci, kdy je v týmu obrovská konkurence a zadní řady stabilizované, by Libor neměl potřebné herní vytížení. Společně jsme se domluvili, že bude pro obě strany ideálním řešením hostování. Ve Zlíně by se měl zařadit mezi opory týmu a stát se součástí základní sestavy, což je pro něj důležité,“ řekl k transferu pro plzeňský web sportovní ředitel Daniel Kolář.

 

Už tuto sobotu přijede Zlín právě do Plzně, Libor Holík ale v tomto střetnutí určitě po dohodě týmů nenastoupí. "Na jednu stranu mě to mrzí, na druhou ani ne. Vím, jak to tady v Česku funguje. To, že tam hrát nemůžu, asi nějaký důvod má," řekl staronový hráč Zlína.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou