Vítězem Golden Cup se stali PREDATORS

0

Čtvrtým ročníkem skončilo dvouleté panování klatovských fotbalistů a pohár putuje zpět na Domažlicko.

Holýšov | Druhou lednovou sobotu se jako každoročně uskutečnil v holýšovské sportovní hale již 4. ročník halového turnaje ve futsalu. V pěti čtyřčlenných skupinách se proti sobě objevila mužstva s hráči hrajícími od III. třídy okresních soutěží až po hráče hrající ČFL či tým žen FC Slavia Karlovy Vary. Turnaj tak o stávající mužstva z okresů Klatovy, Domažlice, Plzeň-město, Tachov a Rokycany rozšířil své řady nově o týmy z Plzně-jihu a Karlovarska.

 

Týmy se proti sobě utkaly v zápasech hraných 1 x 10 minut, vítězové skupin a nejlepší tým ze druhých míst postoupili do čtvrtfinále, ostatní čtyři týmy se v předkole utkaly o poslední dvě volná místa do čtvrtfinále. Sokol Plasy se projevil milým gestem, když svůj postup z časových důvodů raději přenechal "děvčatům" z Karlových Varů, která neudělala rozhodně ostudu a nejlepším svým výkonem vzdorovala třetímu týmů turnaje v předkole 2:4.

 

Překvapením turnaje se stalo čtvrté čtvrtfinále, kdy los nasazeným posledním dvojnásobným vítězům z Klatovska, letos hrajícím pod názvem Forty Team, přisoudil nenasazené mužstvo Šreci. Mužstva se utkala již ve skupině, kde favorit zvítězil 5:2. Jak se však říká ve sportu "O úspěchu či neúspěchu rozhoduje čtvrtfinále". Šreci porazili Forty team, když po nerozhodném výsledku 1:1 následně vyřadili svého soupeře na penalty a favorit se loučil s turnajem již ve čtvrtfinále. Nutno říct, že šlo o nejpohlednější utkání turnaje.

 

V prvním semifinále po výsledku 1:1 postoupil do finále po penaltovém rozstřelu tým Predators a ve druhé pak Šreci porazili taktéž po výsledku 1:1 v penaltovém rozstřelu Křídla sovětů. Šreci se tak po vyřazení favorita turnaje nakonec probojovali až do finále, kde svedli souboj s mužstvem Predators pořadatele Jana Zavadila.

 

Predators se dostali v polovině finálového utkání do dvoubrankového vedení a i když je velmi aktivní a důrazní Šreci místy přehrávali, tak inkasovali na rozdíl jedné branky až necelé dvě minuty před koncem utkání, vedení již udrželi a stali se konečným výsledkem 2:1 vítězem letošního ročníku. Putovní pohár se tak po dvou letech vrací zpět na Domažlicko.

 

Na třetí místo dosáhl druhý tým loňského ročníku, FC Hobící, který v souboji o třetí místo porazil "chotěšovská" Křídla Sovětů 3:2.

 

Nejlepším střelcem turnaje se stal David Kobes z Predators, který vstřelil 11 branek (9 ve skupině a 2 v Play off).

Nejlepším brankářem byl vyhlášen David Tomíšek, taktéž z mužstva Predators, který obdržel v 6 utkáních 5 branek.

Nejlepším hráčem byl vyhlášen Jiří Mlika ze mužstva Šreci.

 

Všechna utkání odřídila trojice rozhodčích krajských soutěží Plzeňského krajského fotbalového svazu - Filip Cimický, Václav Duda a Lukáš Frgal.

 

PRŮBĚH TURNAJE a STATISTIKY naleznete v přiložené galerii, spolu s fotkami z turnaje.

 

Článek o průběhu zaslal Jan Zavadil, který celý turnaj rovněž zhodnotil:

Nejprve bych chtěl poděkovat všem týmům za přístup k turnaji, který se odehrál bez větších excesů a zranění. Turnaje se zúčastnilo o dva týmy více, než v loňském roce a už nutno říct, že pro celky hrající v ranních skupinách bylo čekání na hraně. Tomuto se pro příští ročníky musíme vyhnout a formát turnaje směřovat nejspíše k 16 mužstvům ve čtyřech skupinách.

 

Den před turnajem ještě tři mužstva chtěla na turnaj přijet, bohužel jsem je musel odmítnout a nabídnout jim až letní turnaj, který se hraje na dvou hřištích a časově "odsejpá" rychleji. Vzhledem k tomu, že mi jeden tým chyběl necelé dva týdny před turnajem, jsem nechtěl riskovat a pokusil se složit vlastní tým a musím říct, že se mi povedl "majstrštyk". Mužstvo do sebe zapadlo naprosto úžasně. Největším oříškem byl gólman, obvolal jsem snad 11 kluků a většina byla zraněna, ostatní měli již program a k tomu mi jeden onemocněl dva dny před turnajem. Den před turnajem mi volal známý, jestli nemáme místo na turnaji pro chlumčanský dorost, to již bohužel nebylo a pro nás se naskytla posila last minute, když jejich brankář David Tomíšek kývl, že nám turnaj odchytá. Davida jsem viděl chytat několikrát, osobně se s ním znám a má velkou kvalitu, i když ve velkém fotbale přesídlil do pole chlumčanského áčka. Ne náhodou dorostu Chlumčan loni vychytal třetí místo na turnaji, kde jim finále uteklo prohrou 0:1 s klatovskými favority okolo Jindry Sojky a Vaška Kaase.

 

Zpět k turnaji... Řekl bych, že až na čekání mezi ranními a odpoledními skupinami se turnaj naprosto vyvedl. Některé týmy chtěly proto hrát až odpoledne a jiná ráno. Toto bylo zohledněno i v losu skupin. Z mého pohledu byla nejkvalitnější skupina E, do té by asi nikdo nechtěl (usmívá se), nejvyrovnanější za mě byla skupina D, kde do posledního utkání nebylo rozhodnuto o postupu. Ve dvou případech, po emocích na hřišti, jsem zaslechl, že jsem si vybral jednoduchou skupinu pro tým, částečně je to pravda.

 

Před turnajem byla prosba dorostu Plas a Horšovského Týna, že by se chtěly potkat s nějakým dorostem ve skupině, aby si kluci zahráli a nepřijeli jen pro příděl. Ke klukům jsem dal holky z Varů ze stejného důvodu. Věděl jsem, že nepůjde o těžkou skupinu, ale chtěl jsem, aby si tyto týmy zahrály, to je hlavní ideou na turnaji - zahrát si a sejít se s kamarády. Když jsem turnaj doplňoval měl jsem volné místo už jen ve skupině B a E, zvolil jsem skupinu B, protože jsem si chtěl zahrát proti holkám z Karlových Varů a upřímně se vyhnout ve skupině "klatovskému" kolotoči. Vůbec jsem nevěděl, co od týmu čekat. Takovým mým přáním před turnajem bylo projít přes čtvrtfinále a pokusit se o třetí místo, vše navíc by byla super odměna... Nakonec je jedno jaká je skupina, rozhoduje play-off a v tom jsme prokázali, že tým byl dobře složený. Za mě Šreci byli nejtěžším týmem, který jsme mohli ve finále, kromě Forty Team a Borussie dostat. Tato tři mužstva se mi opravdu líbila.

 

Já si ve finále po našem vyhraném semifinále, kde fantasticky vychytal na penalty David kluky z FK Hobíci, přál Křídla Sovětů složené Márou Brabcem. Škoda, že to nevyšlo, protože většinu kluků znám z fotbalu i mimo něj.

 

V neposlední řadě bych rád poděkoval všem sponzorům, kteří menší či větší měrou podporují turnaj. Každý poukaz, merch či jiná pomoc není v dnešní době samozřejmostí, a proto si jí velmi vážíme. Mezi sponzory se v letošním roce objevily:

Firma PC Servis Staňkov Pavla Pittra,

Villa restaurant Staňkov Jana Kastla,

Kvíčovická cukrárna Tomáše Klesy,

Bar 66 Holýšov,

West Music Jana Halíka,

Kadeřnictví Top Style salon Plzeň Jaroslavy Fundové Vlkové,

Firma TOOL Technik Holýšov (veliké dík stabilnímu sponzorovi)

 

Díky panu Václavu Hanzlíkovi se určitou měrou podílela i FC Viktoria Plzeň, za což ji také patří velké díky a samozřejmě všem třem klukům rozhodčím. Po turnaji panovala u všech mužstev, která v holýšovské hale zůstala do samotného konce, spokojenost.

 

Závěrem se sluší ještě poděkovat Romanovi Bínovi, který zajistil pro mužstva občerstvení a starostce Holýšova paní Aleně Burianové za velmi korektní jednání a ochotu vzhledem k tomu, že hala těsně před turnajem přecházela z TJ pod město. Ještě jednou všem děkuji za to, jak letošní turnaj proběhl. Popravdě se mi líbil ze všech ročníků nejvíce, ne protože jsme ho vyhráli (úsměv), ale proto, že už jsme se do toho dostali, organizace už byla na určité úrovni, mužstva se zkvalitnila, obměnila a atmosféra byla opravdu úžasná.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou