Soccer Cup opět pomáhal těm nejmenším. Tentokrát na Lochotíně

0

Hned první červencovou sobotu se uskutečnil v Koutě na Šumavě na Domažlicku čtvrtý ročník již tradičního turnaje v malé kopané Soccer Cup. Turnaje, z něhož každoročně pořadatel Jan Zavadil část startovného a dobrovolné vstupné daruje na dobročinné účely, se zúčastnilo stejně jako v předchozím roce 10 mužstev. 

V letošním roce, stejně jako v loňském, byl předán po skončení turnaje symbolický šek s vybranou částkou. Letos však vzhledem k uzavření novorozeneckého oddělení Stodské nemocnice poputuje vybraná částka na Neonatologické oddělení FN Plzeň – Lochotín. Symbolický šek s vybranou částkou si po skončení turnaje převzal z rukou pořadatele vrchní sestra Neonatologického oddělení, Bc. Dana Špidlenová.

 

Letošního ročníku, jak bylo již zmíněno, se zúčastnilo deset mužstev, která se utkala ve dvou skupinách, z nichž dále postoupila první čtyři mužstva do play-off. Všechna utkání se hrála na 2x10 minut. Celkovým vítězem turnaje se po vyrovnaném finále stalo mužstvo Fitkoboyz Klatovy, složené například z hráčů Jiskry Domažlice (Jindřich Sojka nebo nová posila do branky expříbramský Aleš Strolený), Mochtína (Zbyněk Smolík) či Měcholup (Václav Kaas) a dalších z Klatovska. Tento tým tak navázal na dvě vítězství ze zimního turnaje Golden Cupu, pořádaného v Holýšově.

 

Letošního ročníku se zúčastnila mužstva z Domažlicka, Klatovska, Plzně a jedno dorazilo z Kraslic. Opět se tak proti sobě postavila mužstva s hráči od IV. třídy po ČFL.

 

Nejlepší hráč: Zbyněk Smolík - Fitkoboyz Klatovy

Nejlepší Brankář: Miroslav Zach – Gumísci 

*M. Zach a A. Strolený měli oba 9 obdržených branek. O nejlepším brankáři bylo rozhodnuto za nejméně obdržených branek skupina až semifinále.

Nejlepší střelec: Václav Sklenář – Hurikáni (21 branek)

 

Skupina A:

1. Gumísci                              23:5     12b

2. Domažlická Esa                 28:11      7b

3. Drink team Osvračín           7:20      3b

4. SK Vzpomínky                       5:18       3b 

5. MFK Totální ťukec                  6:15      3b

*O umístění na 3 - 5 místě rozhodla minitabulka, kde všechna mužstva měla po 3 bodech, a tak rozhodlo skóre ze vzájemných utkání, kdy Osvračín měl 4:3, SK Vzpomínky 3:3 a Totální ťukec 1:2.

 

Skupina B:

1. Fitkoboyz                            20:6     10b

2. Maxim team                        19:18     9b

3. Hurikáni                              23:14     7b

4. Decentně najetý hovada       18:25     3b 

5. Domácí snipeři                       8:25      0b

 

Čtvrtfinále:

Gumísci  – Decentně najetý hovada 3:2

SK Vzpomínky – Fitkoboyz 1:5

Drink team Osvračín – Maxim team 3:1

Domažlická Esa – Hurikání 12:2

 

Semifinále:

Fitkoboyz – Domažlická Esa 6:2

Gumísci – Drink team Osvračín 7:0

 

O 3. místo:

Domažlická Esa – Drink team Osvračín 7:3

 

Finále:

Fitkoboyz – Gumísci 2:1

 

Jan Zavadil (pořadatel turnaje):

Po třech letech jsme se vrátili tam, kde to všechno začalo - do Kouta. Tato změna byla vzhledem k neochotě pana Bukovského, správce hřiště v Osvračíně vynucenou. Je to sice škoda, protože trávník mají jeden z těch top na okrese, ale nemělo cenu se z toho hroutit a nutno říct, že nám stadion v Koutě poskytl velmi dobré zázemí. Zdejšímu areálu by slušela vyšší soutěž než jen od nového ročníku III. třída OFS Domažlice. Letos jsem vlastní mužstvo nesestavil, ale i tak jsem si jako jediný zahrál rovnou za dvě. Zachytal jsem si za Maxim team s mladými hráči, jako Secký nebo Falout, kteří hrají za Viktorii Plzeň a nutno říct, že hlavně díky nim jsme postoupili ze skupiny. I když jsme nešťastně vypadli ve čtvrtfinále proti „Prešovskému betónu" Osvračína, který mne velmi mile překvapil, a jeho čtvrté místo bylo překvapením.

 

Druhým týmem bylo mužstvo SK Vzpomínky, kde jsem se setkal s Jirkou Toušem, se kterým jsme se před lety setkali v horšovskotýnském 1.FC. I s tímto mužstvem jsme postoupili do čtvrtfinále, kde nás však čekal nejsilnější tým turnaje a pozdější vítěz Fitkoboyz Klatovy. Prohra 1:5 na to, že jsme turnaj odehráli v 7 lidech, se dala bohužel čekat, vyčerpání bylo zná. Čeho si však velmi vážím, byla mnou vstřelená branka Aleši Strolenému, nové posile domažlické Jiskry z vítězného mužstva Fitkoboyz. S Alešem se známe dlouho, a tak jsme se hecovali a já si splnil každoroční vstřelený alespoň jeden gól. Jsem rád, že dorazil i jeho bratr Petr, rozhodčí krajských soutěží, ale i další jako Míra Zach od nás z Holýšova, kde chytá Krajský přebor nebo, že v akci byla vidět i žena a to konkrétně Alena Konopíkova za Maim team.

 

Hlavním cílem celé akce jako vždy bylo vidět se s klukama a vybrat nějakou částkou, kterou bychom podpořili oddělení pro nejmenší ve FN na Lochotíně. Turnaj se odehrál bez větších emocí a zranění a i to svědčí o tom, že hráči si přijeli turnaj užít a "stmelit" partu. Chtěl bych tímto poděkovat všem našim sponzorům především panu Pavlu Pittrovi ze Staňkova, který již od počátku turnaje pro nás zajišťuje výrobu medailí a bannerů, dále panu Janu Kastlovi, jenž nám dodává poukazy do své restaurace, dále nově panu Janu Halíkovi, jehož společnost pořádající letní festivaly nám poskytla "merch", fotbalgolfovému hřišti v Klatovech za poukazy na fotbalgolf a Kvíčovické cukrárně Tomáše Klesy. Největší díky pak patří firmě pana Bozděcha a Hrstky, která turnaj již i v době Covidu podporovala a samozřejmě Sokolu Kout na Šumavě za poskytnutí zázemí a pomoc s realizací turnaje.

 

V neposlední řadě nesmím zapomenout zmínit Davida Budku s Jirkou Smolíkem, kteří skvěle odřídili celý turnaj a za to jim velký. V Koutě jsme již domluveni s Tomášem Procházkou, předsedou místního Sokola na dalším pokračování do dalších let, ale již teď mám několik podnětů na zlepšení, kterými například bude určitě navýšení rozhodčích alespoň na 3, aby nedocházelo k prostojům pro týmy, kluci si mohli odpočinout anebo změna hrací doby na souvislou, místo dvou poločasů apod. Na turnaj si našlo cestu i cca 30 diváků, kteří viděli v akci hráče týmů hrajících krajské soutěže jako Kdyně, Luby, Klatovy B, Domažlice a další. Zkrátka ze všech stran panovala spokojenost. 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou