FOTO: Tachov ovládl krajský pohár! Slaví vysněný double

0

Po roce se na hřišti Slovanu Plzeň konalo shodné finále Poháru Plzeňského krajského fotbalového svazu, tedy mezi FK Tachov a TJ Sokol Kralovice. Kralovičtí, kteří zastupovali druhou nejvyšší krajskou soutěž byli v pozici obhájců soutěže a Tachov tedy měl z minulého roku co vracet.

První minuty úvodního poločasu se nesly v duchu oťukávání se a dlouho diváci viděli spíše taktickou hru bez minima chyb v zadních řadách. Časem se rozjely obrátky zejména u tachovských hráčů, kteří začali prověřovat kralovického brankáře Bodurku. A ten se musel činit. Lapil minimálně čtyři jasné gólovky a soupeři jen kroutili hlavou. To se velmi líbilo příznivcům modro-žlutého celku, kteří s bubny doprovázeli po celý zápas svůj tým v boji za dalších úspěchem. A dařilo se, v první půli totiž žádná branka nepadla, a to ani na druhé straně, kde se kralovičtí alespoň k jedné zajímavé střele osmělili.

 

Po výměně stran už ale mohl jeden z táborů konečně jásat. V 52. minutě se po Kořínkovo centru z pravé strany prosadil z malého vápna Lukáš Hudec a poslal Tachov do vedení. Na toto už byl Bodurka krátký. Kralovičtí se tedy začali více tlačit do předních řad a několikrát nebezpečně potrkali i brankáře Landrgotta, který se musel činit hlavně mimo šestnáctku při likvidování balónů za obranu. V 67. minutě zabrnkali na trenérovy nervy hráči Kralovic, když si Bodurka řval při výběhu o míč, ale jeho obránce jej předskočil a naštěstí míč včas jako první doběhl, aby nebyl zakončen soupeřem. Postupem času byly Kralovice čím dál nebezpečnější a velmi dobře se dostávaly nebezpečně do šestnáctky soupeře. V 78. minutě se hnal na Landrgotta kralovický Vrána, ale dobíhán obráncem volil brzkou střelu, která brankáře nevyplašila. Tachov se následně do pečlivě hrající obrany Kralovic těžko prokousával a standardní situace rovněž moc slávy neudělaly. Až v závěru, v 91. minutě, mohli tachované potvrdit vítězství, ale opět se činil Jaroslav Bodurka, který zlikvidoval dva nebezpečné pokusy z bezprostřední blízkosti. Následovala na druhé straně standardní situace Kralovic, kam šli všichni kralovičtí hráči včetně brankáře, ale ke gólu to nakonec nevedlo. Naopak se za nebezpečný faul nechal vyloučit Jan Lavička za faul na Kořínka a o chvilku později zápas skončil. 

 

Velmi správně potleskem a oslavami pogratulovali příznivci obou táborů svým hráčům za předvedený výkon a jak je uvedeno níže, jediná branka rozhodla o tom, že si nyní celky vyměnily konečné pozice a Tachov získal svůj vytoužený Pohár Plzeňského krajského fotbalového svazu, který v minulosti již několikrát unikl mezi prsty.

 

OHLASY PO UTKÁNÍ:

Jakub Kulhánek, hráč TJ Sokol Kralovice:

Do zápasu jsme šli se stejným cílem co minulý rok. Vycházet ze zabezpečené obrany a udržet remízový stav do penalt, či se pokusit dát gól z brejku. To se dařilo asi do 52. minuty, kdy šel Tachov do vedení 0:1. Tachov celý zápas dominoval a dělal nespočet nájezdů do naší obrany. Po obdrženém gólu jsme hru o trochu otevřeli a snažili se o nějakou šanci. Konečný stav skončil 0:1 a Tachov tak mohl konečně slavit zisk poháru PKFS. Samozřejmě Tachovu gratulujeme a bezesporu si to kluci z Tachova jejich hrou a obecně celkovými výsledky v soutěži zasloužili. Rozhodně bych chtěl obrovsky vyzdvihnout našeho brankáře Jaroslava Bodurku, který chytil nemožné. Jasná šance soupeře se rázem stávala lahůdkou pro Jardu. V Tachově má náš gólman jistě přezdívku Čáryfuk. Takže děkuji Jardovi, ale i celému týmu za odmakaný zápas a teď se musíme soustředit na naši soutěž, kde chceme dobojovat všechny možné body a zajistit si tak baráž o postup.

 

Jaroslav Pták, trenér FK Tachov:

V prvním poločase jsme soupeře z Kralovic tlačili na jejich polovinu. Soupeř se jen bránil a pokoušel se spoléhat na protiútoky, ale ty jsme hasili vesměs už na půlící čáře. Tušili jsme, že takto budou hrát, ale i tak jsme se dostávali velmi často do gólovek... Jenže jsme naráželi na brankáře Bodurku, který měl reprezentační formu, v rukavicích magnety na míč a nohy všude. Pochytal neuvěřitelných snad 6 gólovek a dalších několik šancí, které smrděly gólem a najednou sudí odpískal konec první půle. Přemýšleli jsme, co změnit, ale nebylo co, protože jsme hráli dobře a věřili jsme, že míč do sítě dostaneme. Krátce po výměně stran se tak i stalo, ale opět tomu předcházely chycené šance Bodurkou a až naše klasická akce přes Kořínka s centrem před bránu nás rozjadostnila. Následoval náš ještě čtvrthodinový tlak na kralovickou bránu, abychom vedení navýšili, ale v koncovce se nadále nedařilo a naopak soupeř neměl co ztratit a tlačil se více dopředu. My jsme u některých hráčů dopláceli na nějaké drobné bolístky, které se v tomto náročném zápase začaly projevovat, museli jsme střídat a občas jsme vzadu zachybovali, což vedlo k možnému ohrožení naší branky. Ale s tím jsme si nakonec vždy poradili. Postupem času jsme byli více nervóznější, abychom výhru uhráli bez chyb a tak jsme neudrželi vepředu míče a soupeř mohl kontrovat. Nebyl to holt mistrák, ale zápas, kde může rozhodnout jeden gól. Nakonec jsme ale zápas velmi dobře dohráli i s pozměněnou formací a teď můžeme slavit. Jsme ohromně šťastní, že se nám to povedlo a jelikož pití je dost, tak cesta do Tachova bude krátká a v duchu oslav.

 

 

TJ Sokol Kralovice - FK Tachov  0:1 (0:0)

Střelci: 52. Hudec

 

Soupiska TJ Sokol Kralovice: Bodurka Jaroslav - Vlk Jakub, Řenč Martin, Lavička Jan, Berbr Ondřej, Běláč David (C), Hurt Ondřej, Kulhánek Jakub, Gažák Petr, Kříž Tomáš, Kůsa Martin

Náhradníci: Kulhánek Miloš, Vrána Pavel, Sládek David, Kozler Ondřej, Bulín Jan, Běhounek Tomáš, Pánek Martin

Vedoucí mužstva: Bulín Petr

Trenéři: Škvor Tomáš, Purkar Jan, Koča Pavel

Lékař: Sládek Lukáš

 

Soupiska FK Tachov: Landrgott Petr - Bulaiev Danyil, Habart Tomáš, Viterna Jan (C), Lanfranchi Giuseppe, Kořínek Pavel, Hudec Lukáš, Vejvoda Tomáš, Šroub Jaroslav, Sláma Patrik, Braun Milan

Náhradníci: Langr Martin, Alexa Adam, Sloup Zdeněk, Mráz Vojtěch, Nieves Guilarte Dehibis Jesus, Šuranský Jakub

Vedoucí mužstva: Vydra Jan

Trenéři: Pták Jaroslav, Opava Pavel, Hobza Pavel, Pintíř Vladimír

Lékař: Kašpárková Kristýna

Masér: Roháč Tobiáš

 

Rozhodčí: Říha Zdeněk, Pastyřík Tadeáš, Lapák Zdeněk, Bogdan Gabriel

Delegát: Harmady Miloš

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou