FOTO: Pavlíkov padl, pohár putuje do Lišan!

0

Dlouho očekávané a sledované finále rakovnického okresního poháru hrané na hlavním hřišti SK Rakovník zná svého vítěze. Pohár nad hlavu pozvedly Lišany, které rozhodly o svém triumfu nejtěsnějším rozdílem a po předchozích nezdarech ve finále to do třetice zelenobílým konečně vyšlo!

SK Pavlíkov – SK Lišany 0:1 (0:1)

 

Góly: 13. Laki.

 

Žluté karty: 93. L. Polcar – 26. Paseka a 50. Kindl.

 

SK Pavlíkov: Benada – Erben, Řezáč, Chytrý, Koc (46. Kraus) – Škrlant (46. Hornof), Kalaš (56. Čech), L. Polcar, Vávra (72. Podhorský) – Hekl (46. Kindl), O. Polcar. Hrající trenér: Lukáš Polcar.

 

SK Lišany: Řepka – Kindl, Hrbek, Haifler, Hildebrand - Paseka (63. Sahaidak), Hanzl, Medřický, Žalud – Laki (93. Hájek), Mutinský (17. Feher). Trenér: Václav Švelch.

 

Začátek zápasu nabídl velmi opatrné vzájemné oťukávání a na první šanci se dlouho čekalo. Ta přišla ve 13. minutě a hned z toho byl gól! Žalud zahrával přímý kop ze strany. Centr mířil do náruče zaskakujícího brankáře Benady, kterému ale míč vyklouzl a skončil v místech, kde byl připravený a nikým neatakovaný Laki, kterému nedělalo problém uklidit míč do odkryté branky – 0:1. Brankář měl na inkasované brance svůj podíl, ale pokud tým ví, že má mezi třemi tyčemi jinak hráče do pole, měl by si při podobných situací počínat důkladněji a podobné momenty předpokládat…

 

Po čtvrt hodině hry bylo k vidění první střídání. Ze hry musel z důvodu zranění odstoupit Mutinský, kterého nahradil Feher. Stále se hrálo převážně mezi vápny, bylo k vidění na obou stranách spousta nepřesností v předfinální fázi a oba brankáři neměli co na práci. Před půl hodinou odehraného času zakončoval Feher na zadní tyči přetažený centr a pokus lišanského útočníka musel hlavou zastavit Kalaš těsně před brankovou čarou. Právě pavlíkovský playmaker ve středu hřiště byl limitován zraněním na své silnější levé noze, a tak jeho výkon byl poloviční, což hrálo zelenobílým do karet.

 

Při jedné z pavlíkovských akcí byl těsně před lišanskou šestnáctkou sražen L. Polcar a po ostrém zákroku se mu na nohy příliš nechtělo. Velmi nadějnou standardku zahrával Vávra a i když to bylo na přímé ohrožení branky, Vávra se rozhodl pro nadýchaný rohlíček na zadní tyč do náběhu na Hekla, který v nadějné pozici mířil ve skluzu mimo. Řepka nelenil a rychle rozehrál, míč se dostal k Žaludovi, jehož nebezpečný centr musel vytahovat Benada. Ve 41. minutě si dobrou pozici za vápnem připravil Laki, ale pálil nad.

 

První přímé ohrožení lišanské svatyně přišlo těsně před odchodem do kabin, Škrlant ale zpoza šestnáctky poslal míč do Řepkovy připravené náruče. To byl poslední moment, který první poločas nabídl. Nutno říci, že utkání bylo dosti opatrné a příchozí diváci jisté očekávali od finále trochu více. Především v pavlíkovské kabině bylo o čem mluvit...

 

Před oběma celky stála ještě druhá polovina, která nabídla po pár minutách zajímavou možnost k navýšení skóre. Po rohovém kopu ale hlavičkoval Hrbek v dobré pozici těsně vedle. Na druhé straně vzápětí prostrčil L. Polcar míč na svého syna Ondru, kterého ale velmi dobrým skluzem zastavil Hrbek. Míč se však znovu vrátil k pavlíkovskému útočníkovi, proti kterému skvěle zakročil brankář Řepka! V 56. minutě měl Pavlíkov další možnost k vyrovnání. Kindl si při centrovaném míči ze strany pohlídal ofsajdové postavení, ale ve velmi dobré pozici hlavičkoval hodně vedle.

 

V též minutě ze hry odstoupil Kalaš, kterého nahradil zkušený Čech. Blízko k brance bylo také před Benadou. Medřický vysunul Fehera, který si píchl míč do vápna, ale v dobré pozici pálil nad. Po hodině hry poslal povedený roh do šestnáctky čerstvý Kraus, do odraženého míče se opřel z otočky O. Polcar, ale ani on netrefil prostor branky. Další nadějná šance byla k vidění v 72. minutě. Rychlý brejk Lišan zakončoval v zajímavé pozici Hildebrand, ale i jemu bylo zařízení malé.

 

O chvíli později si na druhé straně připsal další povedený a důležitý obranný blok Hrbek. Při akci dvou střídajících hráčů si Kindl vyměnil míč s Podhorským, prvně jmenovaný poslal na Řepku nebezpečnou střelu, ale lišanský stoper byl znovu tam, kde měl být a projektil pavlíkovského útočníka zblokoval. Čas plynul a Pavlíkovu nehrál vůbec do karet. Hráči v bíločervených dresech se trápili, nedokázali si vypracovat vyloženou šanci, ze které by svého cíle mohli dosáhnout.

 

Málem udeřilo znovu na druhé straně. Po autovém vhazování si vypracovaly Lišany skvělou příležitost na pojišťovací gól, ale v tutovce nedokázaly vůbec zakončit. Pavlíkov měl problém dostat míč do šestnáctky a závěrečný tlak se nekonal, Lišany navíc v závěru utkání nikam nepospíchaly a užívaly si těsného vedení. Pětiminutové nastavení nepřineslo žádnou šanci, Lišany dotáhly utkání do vítězného konce a do třetice tak konečně ovládly finále rakovnického okresního poháru, které rozhodl smolný gól ze začátku zápasu.

 

Na sledovaný zápas si našlo dle hlasatele cestu 516 diváků, což je velmi slušné číslo. Utkání skvěle odřídil hlavní sudí Jan Červený, kterému na lajnách asistoval Jan Husák a Vladimír Týče, jako čtvrtý sudí byl jmenován Ondřej Blokeš. Utkání probíhalo v klidu také díky skvělému výkonu všech sudí. Následoval závěrečný ceremoniál, Zdeněk Řepka s kapitánskou páskou na ruce pozvedl trofej a v Lišanech se mohlo začít slavit dost možná až do pozdních ranních hodin.

 

Ohlasy:

 

„Do finálového zápasu jsme šli se vší pokorou a hlavně bez jakékoliv nervozity. V kabině jsme se jasně připravili na soupeře, o kterém víme, že jsou mladí a chtějí hrát fotbal. My chtěli hrát na jistotu vzadu, dobře komunikovat a když to půjde, tak se pokusit udělat něco navíc, což si myslím, že se nám vše povedlo. Soupeře jsme pustili do jedné nebezpečné šance, jinak jsme celý zápas správně dostupovali, zavírali prostory či jsem správně vybíhal. Za vítězství jsme strašně rádi a posíláme vítězství tam nahoru Mírovi. A jednu medaili jsme mu dali tam, kde odpočívá. Chtěl bych pochválit výkon všech rozhodčích, kteří zápas zvládli s velkým přehledem a kvalitou a samozřejmě i organizátory za hezký zážitek. Samozřejmě největší dík patří mému týmu a realizačnímu týmu za skvělý výkon a práci, kterou jsme odvedli, říká k zisku trofeje lišanský brankář a kapitán Zdeněk Řepka.

 

„Do zápasu jsme nevstoupili dobře, byla na nás vidět nervozita, hře chybělo zrychlení. Lišany hrály ze zajištěné obrany a využily jednu naší chybu. Celkově se nám zápas nepovedl a musíme pogratulovat soupeři a doufat, že to vyjde do třetice, neskrýval zklamání pavlíkovský středopolař František Kalaš.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou