Zrušení dorostu v Jesenici nabídne příležitost mladíkům nakouknout předčasně do áčka

0

Klidný střed tabulky s plusovým skóre, to je podzimní výsledek Jesenice. Hlavní událostí zimní pauzy bylo nucené zrušení dorostu, které naskytne některým zejména starším jedincům brzký přechod do A-týmu a předčasné sbírání zkušeností v dospělém fotbale.

FC Jesenice

 

Začátek zimní přípravy odstartoval poslední týden v lednu a následovalo soustředění v Žinkovech, kam jesenický kádr tradičně každým rokem zavítá. Od čtvrtka do neděle nabírali jeseničtí fotbalisté v oblíbeném sportovním areálu nejen fyzickou kondici, ale jistě došlo také na nějaké to tmelení kolektivu. Po týdnu následovalo první přátelské utkání sehrané na hřišti v Kryrech, kdy byl soupeřem FK Vroutek (I.B třída skup. B, Ústecký kraj) a tento duel přinesl první porážku.

 

Jinak využívala Jesenice dvakrát týdně svůj vlastní areál, ve kterém je k dispozici osvětlení, a tak se mohlo trénovat i v pozdějších odpoledních nebo večerních hodinách. „Během přípravy jsme odehráli pouze dva přátelské zápasy, alespoň nám nebude chybět chuť na mistrovský zápas. Druhý přípravný duel jsme sehráli na umělce v Žihli s B-týmem Kralovic, který jsme prohráli. Celková účast v přípravě mohla být lepší, chodili převážně stabilní členové, do toho se u ostatních průběžně ozvaly pracovní povinnosti nebo chřipka,“ uvedl k přípravě kapitán Petr John.

 

Během zimní přestávky nastala v jesenickém klubu velká změna. Tou je nucené zrušení dorostu, což dává některým dorostencům velkou šanci nakouknout předčasně do dospělého fotbalu. A jaké jsou jarní cíle? „Oproti podzimu se chceme zlepšit, ale především stabilizovat naše výkony, které byly někdy dobré, ale jindy naopak hodně špatné. Původní cíl atakovat top trojku nám bohužel nevyšel. Kromě příchozích dorostenců se žádné změny v kádru neplánují, to si necháváme až na léto, ale to si zatím necháme pro sebe,“ řekl závěrem jesenický kapitán.

 

Dát zapomenout na dvě porážky z přípravy mohou Jesenice v sobotu od 10:00 hod., kdy na svém hřišti přivítají Pustověty.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou