Áčko i béčko Zavidova vyhlíží po společné přípravě první zápasy

0

Vůbec nejvíc přípravných zápasů ze všech okresních celků odehrál Zavidov. Je to dané tím, že příprava probíhala pro A-tým i B-tým společně. Rezerva se nachází na krásném čtvrtém místě, což je oproti minulému ročníku obrovský skok! První tým tohoto klubu by se naopak rád viděl o pár pozic výše.

FC 05 Zavidov

 

Polovina ledna, to byl start zavidovské zimní přípravy. Tréninky byly organizovány jak pro hráče áčka, tak i béčka. V lednu se zavidovský mix scházel třikrát týdně a střídal prostředí kolem rakovnického potoka, umělku na Tatraně a o víkendy svůj vlastní areál. V únoru už jste zavidovské hráče u potoka neviděli, terén vystřídalo hřiště na Zátiší. Navíc přibyly přátelské zápasy.

 

Zápasovou šňůru odstartovala remíza s Novým Strašecím (3:3), následovala vysoká výhra nad Pavlíkovem (7:1), ještě vyšší nad Sokolem Plasy (I.B třída skup. C, Plzeňský kraj, 9:0) a také porážka s SK Rakovník (0:3). Z důvodu špatných klimatických podmínek bylo nakonec zrušené přátelské utkání s Velkou Dobrou.

 

Březen nabídl podobný průběh přípravy s rozdílem, že od dvanáctého dne tohoto měsíce se scházeli zavidovští hráči už jen ve svém areálu. A sehráli před začátkem soutěže ještě další dva přáteláky. S Olympií Zdice (I.B třída skup. E, Středočeský kraj) se rozešli smírně (3:3) a generálka s Velvary (A-tým v ČFL, B-tým v I.B třídě skup. B, Středočeský kraj) byla vítězná (2:1).

 

„Letošní zimní příprava probíhala ve stejném módu jako předchozí, s jedinou změnou, která se týkala soustředění, které bylo nahrazeno přáteláky a tréninky v Zavidově. Účast na trénincích nijak nevybočovala a byla podobná jako v předešlých letech. Dá se tedy říci, že hráči, kteří absolvovali větší část přípravy včetně přátelských zápasů, jsou na sezonu nachystáni, u ostatních je to sázka do loterie a vše ukáže až samotný průběh soutěží, shrnul společnou přípravu zavidovský kouč Daniel Devera.

 

A jaké jsou cíle zkušeného trenéra? „V případě B-týmu chceme navázat výsledkově a herně na podzimní část soutěže a dále chceme dávat herní prostor benjamínkům našeho klubu k nabrání potřebných zkušeností. U A-týmu je cílem vyvarovat se herních disciplinárních výpadků, které nás v podzimná části stály mnoho utkání a vrátit se k zavidovským přednostem, které nám v minulosti přinesly úspěchy,“ řekl závěrem zavidovský trenér.

 

Áčko začíná v neděli od 10:15 hod. ve Lhotě, které doma nadělilo bůra (5:0) a má na ni náskok devíti bodů. Rezerva začíná svou okresní jarní pouť také v neděli, ale v 10:00 hod. v domácím prostředí proti Olešné.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou