Lepší výkony a vítězství, to je jasný cíl a vzkaz Lišan do nebe pro zesnulou legendu

0

Co to bylo za podzim? Tři výhry, dvě plichty a zbytek... Lišany patří do úplně jiných míst tabulky než kde se aktuálně nacházejí. Cíl zelenobílých do jarní části je úplně jasný. Klidný střed tabulky, zlepšené výkony a koukatelný fotbal. Přeci jen to hráčí slíbili své legendě, která na lišanský slib bude dohlížet z fotbalového nebe.

Hned na začátek zimní přípravy se vydali fotbalisté Lišan na soustředení do Kovářské. Co si budeme povídat, kromě fotbalu to bylo také o utužení kolektivu, ale nebudu předbíhat slova lišanského kapitána. Následovaly hned tří přáteláky. Na Šamotce se zelenobílí postavili Řevničovu (3:1) a Kroučové (2:0). Dvě výhry byly málo, a tak Lišany přidaly další na svém hřišti proti Krásnému Dvoru (lounský okresní přebor, 3:1).

 

„Zimní přípravu jsme již tradičně zahájili poslední týden v lednu, tedy týden před odjezdem na soustředění. To se uskutečnilo v Kovářské, kde již tradičně využíváme ubytování chaty Bouda. Zde jsme absolvovali dvoufázové tréninky a samozřejmě jsme utužovali týmového ducha, což jsme po nepovedeném podzimu velmi potřebovali,“ uvědomuje si nepovedený podzim, ale zároveň sílu kolektivu brankář Zdeněk Řepka.

 

Soustředění se zúčastnila většina týmu. Po návratu následovaly tréninky úterý a čtvrtek. Lišany střídaly běhání v přilehlých lesích a využívaly místní sál sokolovny. Bohužel tréninková účast nebyla moc ohromná, a to především kvůli zraněním, nemocem nebo pracovnímu vytížení některých jedinců. Kádr opustil Jakub Jankovič, který bude na jaře oblékat dres Kněževsi. Naopak pozitivní zprávou je návrat Michala Hájka z Kounova, příchod Mariana Sahaidaka z Tatranu a s otazníkem je přesun Jiřího Váni ze Sparty Doly Kladno.

 

„Cíl pro jaro je jasný. Chceme zlepšit naše výkony, vyhrávat a dostat se do klidného středu tabulky, abychom se nemuseli na konci sezóny strachovat o udržení. Víme, že to bude těžké, neboť takový cíl bude mít většina týmů ze spodku tabulky. Pokud k tomu přidáme i koukatelný fotbal, budeme jedině rádi. Každopádně jsme to slíbili naší legendě, která nás během Vánoc opustila za svým vzorem, kterým je Diego Maradona. O motivaci máme postaráno,“ připomenul odchod Miroslava Chládka, lišanské legendy, do fotbalového nebe, nejen za sebe, ale za celý oddíl lišanské kopané, kapitán a kamarád Zdenda Řepka.

 

První body si budou chtít zelenobílí připsat v domácím prostředí, ve kterém přivítají Janov. Na úvod velmi těžký soupeř, který se představí na lišanském pažitu v sobotu od 15:00 hod. Pokud nevíte kam o víkendu za kopanou, Lišany jsou ideálním řešením vašeho problému. V neposlední řadě proto, že budete mít možnost se rozloučit na pietním místě s Mírou Chládkem.

 

Dámy a pánové, chlapci a děvčata, fotbalisti nebo třeba náhodní čtenáři tohoto mého článku... Věřte, že Míra by si vaši přítomnost zasloužil. Za redakci Rakovník, redaktor Tomáš Pešek.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou