ROZHOVOR S HRÁČEM 21. KOLA 1.B TŘÍDY SK. B MSKFS ONDŘEJEM MALÍKEM (FK STARÁ BĚLÁ)

0

Hráčem 21. kola 1.B třídy se stal díky hlasům našich čtenářů záložník týmu FK Stará Bělá Ondřej Malík. Tento fotbalista, který si celý minulý rok užíval fotbalovou dovolenou na Novém Zélandu je v jarní části oporou svého týmu. Svým výborným výkonem pomohl k výhře svého týmu v poměru 5:1 nad nebezpečnou Hatí. Více o něm a o týmu ze Staré Bělé se dočtete v následujícím rozhovoru o který jsem Ondru požádal.

Ondřeji gratuluji k vítězství v anketě hráč kola. Věděl jste, že takováto anketa probíhá a jak ji vnímáte?

O stránkách fotbalunas.cz již vím a s klukama z týmu se o tom bavíme. Už samotná nominace pro mě byla příjemným překvapením a celkové vítězství je bonus, který bych chtěl věnovat všem, kteří se na dění kolem fobalu ve Staré Bělé podílí. Poděkovat bych chtěl zároveň spoluhráčům za skvělý výkon v zápase s Hatí a všem čtenářům, kteří mi poslali hlas.

V další otázce bych se rád vrátil na začátek jarní sezóny. S jakými cíli vstupovalo Vaše mužstvo do jarní části?

Do jarní části soutěže jsme si dali určitý bodový cíl, ale myslím si, že to letos není jen o bodech, ale hlavně o tom vštípit mužstvu určitou herní taktiku a styl hry, se kterým bychom mohli v budoucnu uspět. V jarní části se nám zatím celkem daří. Pozitvní je, že jsme ještě neprohráli. Ovšem mrzí nás první tři zápasy, které skončily pouze remízou. Naštěstí jsme další dva zápasy vyhráli a začali jsme stoupat tabulkou.

Když se vrátím k zápasu s Hatí, s jakou taktikou jste do tohoto zápasu nastoupili?

Před zápase jsme veděli, že Hať má za sebou některé velmi dobré výsledky, zvláště poslední zápas a vítězství nad silnými Šilheřovicemi budilo zdravý respekt. Ovšem nebyl důvod jít do zápasu s nějakým strachem. Do zápasu jsme nastoupili v kompletní se sestavě a na domácím hřišti, to byla naše výhoda. I přes ne příliš kvalitní terén jsme odehráli výborné utkání a myslím si, že se zápas od zápasu zlepšujeme.

Dále bych se Vás zeptal jak jste samotný zápas viděl?

Z prvního poločas musím vyzdvihnout asi jediný důležitý moment a to zákrok našeho brankáře Vládi Drobce, který skvěle chytil samostatný nájezd hostujícího hráče. Kdybychom první inkasovali, mohlo se utkání vyvíjet jinak. Našemu týmu se povedl úvod druhého poločasu, který určitl ráz zbytku zápasu. Dva góly během dvou minut nás uklidnili a od té doby jsme již utkání konrolovali a přidali další góly, kdy zejména čtvrtý gól v podání Dana Kožíka byl moc pěkný. Konečně se nám taktéž podařilo dát gól ze standardní situace, což vidím jako další pozitivum. Myslím, že i hosté si zaslouží za toto utkání naše uznání, protože i za pro nepříznivého stavu stále hráli a snažili se s výsledkem něco udělat.

Teď trochu odbočíme od zápasu s Hatí k Vašemu týmu. Jaké cíle má mužský tým ve Staré Bělé?

Cílem pro zbytek této sezóny je udržet se v horní části tabulky a hlavně dále pracovat na organizaci hry. Myslím si, že nyní máme skvěle poskládané mužstvo, které je schopné se poprat o nejvyšší příčky. Pokud tedy naše mužstvo zůstane kompletní a teď mám na mysli nejen hráče, ale hlavně trenéra v dalších sezónách bychom se mohli vážně ucházet o postup do vyšší soutěže.

K mé přechozí otázce se bude vázat i ta následující, s tím rozdílem, že se zeptám jaké jsou Vaše fotbalové ambice?

Vzhledem k tomu, že jsem byl poslední rok úplně bez fotbalu a užíval jsem si dovolené na Novém Zélandu, tak se nyní každý trénink i zápas těším. Žádné konrétkní ambice nemám. V Bělé máme skvělý kolektiv, který mi chyběl. Kluky jsem dlouho neviděl a vypadá to, že s nimi nějaký čas v jedné kabině zůstanu. Pokud by se povedlo zrekonstruovat také hřiště, budou na fotbal ve Staré Bělé vynikající podmínky, takže by mě to nikam dál netáhlo.

Na závěr bych Vám chtěl poděkovat za rozhovor a chtěl bych se Vás zeptat jaké ohlasy u Vás a ve Staré Bělé má projekt fotbalunas.cz?

Já osobně jsem z tohoto projektu nadšený. Myslím si, že podobný názor mají i ostatní spoluhráči od nás z týmu. Je fajn, že se i těmto nižším soutěžím někdo věnuje v takové míře. Takový projekt může fotbalu jedině pomoct.

 

 

Profil hráče 21. kola:

Jméno, příjmení (přezdívka): Ondřej Malík (Malda)

Věk: 28

Výška, váha: 183, 85

Stav: nezadaný

Oblíbený fotbalový klub: Celtic

Oblíbený fotbalista: Raul

Oblíbené pití: Kofola

Předchozí působiště: žáci: Stará Bělá

                                             dorost: Baník Ostrava

                                             muži: Kravaře, Stará Bělá            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou