Zeleneč pojede do Městce se "zdravým" respektem

0

Zeleneč přezimoval na osmém místě. Rádi by se pohybovali v horní polovině tabulky. K probíhající přípravě nebo k prvnímu mistrovskému utkání se vyjádřil trenér Zelenče Richard Nájemník.

Jak probíhá příprava? 
Zimní přípravu jsme zahájili 17.1. 2023, trénovali jsme 2x týdně. Z toho 1x týdně jsme se věnovali především hrubé přípravě a 1x týdně jsme pracovali více s balónem na kvalitním hřišti - UMT. Na konci ledna jsme absolvovali soustředění v podobě prodlouženého víkendu, kde jsme v rámci hrubé přípravy pracovali na kondici a využívali tělocvičnu. Soustředění splnilo svůj účel i z pohledu utužování party. Přípravné zápasy jsme odehráli v průběhu února a března celkem čtyři. Z toho jsme 2x prohráli (0:3 se Sokolem Luštěnice a 2:3 s Čechií Dubeč), 1x remizovali 1:1 se Spartakem Hrdlořezy a 1x vyhráli 4:3 nad TJ Krňany. Docházka byla z mého pohledu ideální především v průběhu ledna a z části února, ale pak nás bohužel mimo plánované dovolené omezovali pracovní povinnosti kluků, ale především nemoci a zranění! Z obecného pohledu hodnotím docházku celé zimní přípravy jako průměrnou.

 

S čím jste byl v přípravě spokojen a s čím naopak nespokojen? 
Spokojen mohu být s přístupem kluků na samotných trénincích. Ten kdo na trénink dorazil odvedl myslím maximum, ať už se jednalo o hrubou část přípravy, soustředění nebo herní trénink. Nespokojen jsem naopak z horší docházky v druhé polovině zimní přípravy jak jsem uvedl výše. To nám ovlivnilo i nacvičování herních situací, kdy chyběla část hráčů, kteří jsou pro uvedené situace klíčový a to se projevilo i v přípravných zápasech, kdy jsem si chtěli vyzkoušet více variant včetně rozestavení a to se díky uvedeným důvodům minulo účinku... Ale všechno špatné je i pro něco dobré a věřím, že ještě maximálně využijeme zbývající dny do zahájení jarní části a posune nás to dál!  

 

Co byste chtěli zlepšit oproti podzimní části? 
Jednoznačně efektivitu v zakončení, kde se musíme prosazovat více gólově v návaznosti na herní projev a vývoj. Narážím na některé podzimní zápasy, kdy si troufnu říct, že jsme byli herně lepší, ale nepodařilo se nám prosadit gólově a jako nováček soutěže jsme doplatili na neproměňování šancí, protože soupeři byli efektivnější a díky tomu i bodově úspěšnější. Současně musíme zlepšit i disciplínu. V některých zápasech jsme bohužel z pohledu disciplíny nevystupovali podle mých představ a následovala zbytečná vyloučení, která nás pak omezují v dalších zápasech. Musíme být schopni některé vyhrocené situace ustát. Věřím, že budeme zase v návaznosti na větší vyzrálost týmu a podzimní nováčkovské zkušenosti silnější! 

 

Přišli nějaké posily?
Žádnou posilu jsme v zimní přestávce nepřivedli. Rádi bychom využili do budoucna našich mladých a kvalitních hráčů ze současného dorostu, kteří již v rámci možností nastupují za náš B tým a postupně se seznamují s "dospělým" fotbalem. Jsme také průběžně ve spojení s hráči, kteří u nás již působili nebo pochází ze Zelenče a měli bychom o ně zájem, ale kluci na této úrovni musí především chtít sami být součástí týmu. Nikdo ani neodešel, jen za zmínku stojí ukončení aktivní činnosti D. Tyšera z rodinných důvodů a přestěhování, ale věřím že vzhledem k jeho věku není ukončení definitivní a k Zelenečskému fotbalu se ještě vrátí. 

 

Jaké jsou cíle pro jarní část? 
Z pohledu tabulky bych se chtěl pohybovat do 5-6 místa a vzhledem k bodovým rozdílům je to myslím hratelné, ale především bychom chtěli hrát kvalitní fotbal, který bude bavit nejen naše diváky a hrát na maximum zápas od zápasu. Na podzim jsme se myslím přesvědčili, že jsme schopni hrát rovnocenně s každým.  

 

První jarní kolo zajíždíte do Městce Králové. Budou z tohoto utkání první jarní body? 
Do Městce určitě pojedeme se "zdravým" respektem k soupeři, ale uděláme maximum pro zisk 3 bodů. Obecně k žádnému zápasu nepřistoupíme předem poraženi a vždy se porveme o body. Je to vždy o nás a o našem přístupu k zápasu. Věřím v sílu a kvalitu našeho týmu.  


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou