AFK Pečky sehrály svůj první přátelský zápas

0

Minulý týden měli hráči Peček kvůli marodce soupeře zápas zrušený. Proto odehráli své první utkání až v neděli 12.3. Na umělé trávě v Benátkách nad Jizerou se utkal celek AFK Pečky s domácím "B" týmem. Hráči AFK domácím podlehly 3:0. K utkání, ale i k probíhající přípravě se vyjádřil trenér AFK Zdeněk Buřič.

Benátky nad Jizerou "B" - AFK Pečky 3:0

Hodnocení trenéra AFK Zdeňka Buřiče: Na rozdíl od soupeře to pro nás bylo první přípravné utkání a podle toho to také občas vypadalo. Soupeř byl jistější v kombinaci a byl důraznější. Jeho pohybová aktivita nám povětšinou dělala problémy udržet déle míč a připravovat si vlastní šance. Těch jsme nakonec v zápase příliš neměli. Z výsledku ale nedělám žádné závěry, protočili jsme více hráčů. Více mi ukázaly individuální výkony, sledoval jsem, kdo jak na tom je, jak bere přípravu vážně, zda dokáže plnit to, co se po něm na daném postu požaduje. A je pravda, že ne všichni mě přesvědčili. 

 

Jak probíhá příprava? S přípravou jsme začali v půlce ledna, trénujeme v domácích podmínkách dvakrát týdně. Letos jsme soustředění vynechali. Bylo v plánu odehrát v přípravě 3-4 zápasy.

 

Jste na šesté pozici v tabulce, na jaké pozici byste rádi skončili, aby byla sezóna pro Pečky úspěšná? Za úspěšnou sezónu budu považovat, když se udržíme ve středu tabulky.

 

Na podzim jste měli problém se střílením branek. Podařilo se vám v zimní přípravě pracovat na tom, aby se to zlepšilo? Na podzim jsme dali 26 branek, což je v průměru dvě na zápas. Nemyslím, že by to bylo úplně málo, ale samozřejmě to mohlo být lepší. K tomu nabádám hráče, aby byli aktivnější směrem dopředu, aby se jich do útoku zapojovalo více. Typických útočníků moc nemáme, ve způsobu hry by ale měli více vynikat záložníci.

 

Přišla do Peček nějaká posila? Na jarní část sezóny jsme kádr nijak neobměnili. Myslím, že pokud se nám vyhnou zranění, nemusíme mít potíže se sestavou.

 

Daří se vám zapracovávat kluky z dorostu? V týmu máme hodně mladých kluků, přechod do dospělého fotbalu zvládli celkem dobře. Mají kolem sebe zkušené hráče, to jim hodně pomáhá. Nastupují za nás také někteří současní dorostenci, s jejich výkony byla spokojenost. Na nároky dospělého fotbalu se rychle přizpůsobili, mile mě překvapili. 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou