Jíkev v zimní přestávce absolvovala soustředění v Turecku

0

Fotbalisté TJ Jíkev se nacházejí na čtvrté pozici 1.B třídy skupiny C. V týmu působí například Petr Mikolanda nebo Maroš Klimpl. V zimní přestávce běhali za míčem až v Turecku. Hráči s sebou do Turecka přivezli i charitativní pomoc kvůli zemětřesení! Průběh přípravy na jarní část sezóny přiblížil trenér Jíkve Kamil Mácha.

Jak jste v Jíkvy spokojeni s probíhající přípravou?

Po konzultaci s hráči jsme začali přípravu dokonce o 14 dní dříve než je obvyklé. Příprava probíhá podle plánu. I když druhé přípravné utkání jsme museli zrušit z důvodu nemoci více hráčů. Trénujeme ve velkém počtu hráčů, což považuji na této úrovni za velmi důležité. Soustředění nám také vyšlo skvěle.

 

Byli jste na soustředění v Turecku, jak byste ho zhodnotil?

Soustředění v Turecku je na úrovni 1.B třídy velmi neobvyklé. Velký dík patří vedení klubu, které nám umožnilo do přípravy takové soustředění zařadit. Měl jsem k dispozici 16 hráčů a vše bylo na top úrovni, včetně hotelu, tréninkových ploch, stravy a regenerace. Hráči k tomu přistoupili profesionálně a celé soustředění odpracovali skvěle. V rámci soustředění jsme sehráli přípravné utkání s juniorským týmem Eldar FC (Kyrgyzstán), které jsme vyhráli 4:2 což bylo na závěr soustředění, v únavě velmi pozitivní. Samozřejmě nám soustředění prospělo i v rámci stmelení kolektivu při společných výletech v Turecku.

 

Uvidíme hrát v Jíkvy na jaře nějaké nové tváře?

Nevypadá to. Důležité je pro nás, aby se nám uzdravili hráči, kteří se potýkají s dlouhodobějšími problémy. Samozřejmě bude důležitá účast hráčů na zápasech, což nás v začátku soutěže velmi limitovalo. Hráči mají svoje pracovní povinnosti a dovolené s rodinou. Do takové vytíženosti se hráčům v amatérském fotbale těžko zasahuje.

 

Před začátkem jarní části se nacházíte na čtvrté pozici, máte postupové ambice?

Nevím jestli postupové ambice, to je otázka pro klub. Samozřejmě mám v týmu hráče s vítěznou mentalitou, kteří chtějí vyhrávat a to je pro nás důležité. Uvidíme jak bude vypadat tabulka na konci soutěže. My budeme chtít vyhrát každý zápas, který nás v soutěži čeká. 

 

V kádru máte zkušené hráče jako Mikolanda nebo Klimpl, jak se Vám s takovými hráči pracuje?

Prošlo mi rukama spousta hráčů v mládeži, kteří potom ve fotbale něco dokázali. V posledních letech zase naopak pracuji s hráči, kteří mají profesionální kariéru za sebou. Ne vždycky je to jednoduché. Tihle dva jsou ale skvělí. Velmi týmoví a pozitivní ke spoluhráčům. Na mladší kluky působí dobře a mě jako trenérovi hodně pomáhají svým přístupem. Maroš Klimpl nemá za půl roku co jsem u týmu snad jedinou absenci na tréninku nebo zápase.

 

Vy společně s Petrem Mikolandou trénujete ještě U19 na Meteoru, dá se to vše časově zvládat?

To je otázka spíše pro manželku. Není to jednoduché. Máme teď dvouletého syna a toho času, kdy jsem v týdnu doma moc není. V podstatě máme s Petrem Mikolandou jediný volný den bez fotbalu. Jsem v tomto režimu už asi 15 let a fotbal mě pořád neskutečně baví. Takže dokud to půjde, chci tomu dávat maximum jak na Meteoru, tak v Jíkvy. Vážím si příležitostí v těchto klubech pracovat.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou