Ostrá si poprvé v zimní přípravě vyzkoušela přírodní trávník

0

Fotbalisté z Ostré se v sobotu 4.3. utkali s týmem Krchleb, který hraje o soutěž níže. V tomto utkání se Ostrá potkala s vysokou absencí hráčů a utkání skončilo 1:1. O utkání a k průběhu zimní přípravy se vyjádřil trenér Ostré Josef Pavliš. 

Ostrá - Krchleby 1:1 (0:1)

V úvodu utkání bylo znát, že oba dva týmy byly letos na přírodní trávě poprvé.

Hráči Ostré se snažili kombinovat a držet míč, Krchleby se naopak nebály rozehrávky a chodily do rychlých protiútoků.

V 9' Krchleby ohrozily branku Ostré, kdy střelu Mlynky z hranice velkého vápna zastavila tyč. O tři minuty později se řítil sám na brankáře krchlebský Šnajdr, ale v zakončení selhal. Ve 20' se opět Šnajdr dostal až před brankáře Ostré Volejníka, ten ovšem prokázal svou kvalitu a nedovolil soupeři skórovat. Ostrá se dostávala do šancí minimálně a až na pár rohových kopů neměla branku Krchleb z čeho ohrozit. Probíhala 32' a Ostrá dostala šanci zahrávat volný přímý kop. Míč si vzal Zápotocký, trefil však soupeřovu zeď. Krchleby se dokázaly prosadit ve 38', kdy dlouhý míč Flachbarta směřoval na Šnajdra, ten svedl souboj s obráncem a propadlý míč si našel Mlynka, který poslal svůj tým do vedení 0:1! Ve 45' měla Ostrá ještě jednu příležitost v podobě volného přímého kopu, ale ani tentokrát z toho nic nebylo. 

 

Ve druhém poločase se hrálo nahoru dolů. Postupem času začínala Ostrá mít více a více ze hry, ovšem centry ze stran postrádaly kvalitu a střelba z větší vzdálenost nepřicházela. Krchleby zahodily další tři "tutovky" a když už se dokázali prosadit, tak branka nebyla uznána pro ofsajd. V 65' přišla chyba v rozehrávce Krchleb, míče se chopil Manhart a s drobnou tečí obránce dostal míč do sítě 1:1! Do závěrečného hvizdu se už nic závažného nestalo a tak se celky musely spokojit s remízou 1:1.

 

Sestava Ostré : Volejník - Cabrnoch, Kukla, Novák - Kisel, Hradecký, Birkuš, Štejnar, Zápotocký - Manhart, Micka

Střídal : Procházka

 

Hodnocení trenéra Ostré Pavliše: Potýkali jsme se s vysokou absencí hráčů a šlo hlavně o to důstojně dohrát zápas. Naštěstí nás to v přípravě potkalo poprvé a doufám, že naposledy. Samozřejmě nás to neomlouvá a určitě jsme měli utkání zvládnout lépe. V samotné hře bylo plno nedostatků, hodně jednoduchých ztrát, spousta nepřesností, nízká aktivita a odvaha směrem dopředu. To jsou věci se kterými bychom těžko obstáli v mistrovských utkáních.

 

Jak vypadá zimní příprava v Ostré?

Přípravu jsme zahájili 19.1., do dnešního dne probíhala podle plánu a s průběhem jsem zatím spokojený. Koncem ledna jsme absolvovali soustředení v Horní Malé Úpě, které se myslím velmi povedlo. Zatím jsme odehráli 4 zápasy : Ostrá - Nehvizdy 1:1, Ostrá - Litol 8:0, Ostrá - Poděbrady B 5:3, Ostrá - Krchleby 1:1. Trénujeme 2x týdně a s docházkou jsme spokojeni, tréninků se účastní většina hráčů.

 

A co nějaké posily?

Bohužel s námi zatím nemohl zahájit tréninky ze zdravotních důvodů Kuba Kadeřábek. Dlouhodobě je zraněný Tomáš Moudrý, se kterým jsme domluveni na trenérské spolupráci. Do týmu se vrací Standa Volejník a také Filip Bílek. Věříme, že to bude ten správný impuls a oba nám pomohou k lepším výsledkům.

 

Nacházíte se ve spodních patrech tabulky, jste připraveni na boje o záchranu?

Samozřejmě, že bychom se rádi posunuli v tabulce výše. V podzimní části nás trápila  defenziva, obdrželi jsme hodně "laciných" gólů. Na tom musíme určitě zapracovat. Pokud vše vydrží v podobném trendu, v jakém doposud probíhala příprava, tak věřím, že tým bude dobře připravený. Druhá věc bude, jak se nám vše na čem pracujeme podaří zúročit v mistrovských zápasech.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou