VIDEO: Reorganizace soutěží? Předseda FAČR Fousek a technický ředitel Psotka se vyjádřili

1

O tomto tématu se v posledních dnech napsalo mnohé a vyskytly se nejasností a spekulace. Z toho důvodu FAČR přišel s vyjádřeními předsedy Petra Fouska a technického ředitele Zdeňka Psotky. Oba představitelé FAČR se k reorganizaci vyjádřili a popsali důvody, proč je reorganizace potřeba a jaké benefity může přinést. Máte stejný názor?

Komentář předsedy FAČR Petra Fouska k případné reorganizaci fotbalových soutěží

 

Komentář technického ředitele FAČR Zdenka Psotky k reorganizaci fotbalových soutěží

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
4. 3. 2023 10:24
Ano mám podobný názor. Zejména mládežnické soutěže je potřeba změnit. Nelze do nekonečna na okresech, ale i v krajích kopírovat soutěže dospělých a je třeba najít nový systém. V některých okresech jen skomírají a spokojeně kopírují soutěže dospělých. Jde o to, že dojíždění je komplikované a hlavně zbytečné. Týmů mládeže je v malých místech čím dál míň a soutěže o čtyřech, či šesti účastnících, kdy spolu hrají až šestkrát za sezónu jsou na nic. Stejně se většinou nepostupuje a tak skomírají i nižší krajské soutěže typu A tříd a někde i krajských přeborů. Bylo lepší vymyslet turnajové způsoby a hlavně hledat trenéry mládeže. Bylo by lepší též změnit podmínky získání licence trenérů pro nejnižší úroveň, neboť v mnoha klubech na to nemají a zaplatit si licenci jen sám za sebe již nikdo nechce. Pana Psutku chápu, ale měl by se sám rozjet do okresů, aby ten stav zjistil a měla by být zahájena velká diskuse zejména u klubů na toto téma. Já jsem z okresu Prachatice, kde je situace tristní. Okresní přebor dospělých čítá tři utkání na kolo, okresní soutěž (IV třída) nestojí za nic a o mládežnických soutěžích již nemluvím vůbec. Zde jen ti nejmenší, nejmladší přípravky mají jakousi úroveň, ale potom je to jízda s kopce. A není to o pracovnících Gras rooter, ten náš dělá co se dá,m ale tohle je problém pro všechny kluby v ČR a jejich výkonné výbory od krajů po okres.

Ostatní čtou