České reprezentantky odehrály turnaj v Austrálii

0

Česká ženský fotbalová reprezentace odehrála na druhé straně zeměkoule turnaj Cup of Nations 2023. V něm změřila síly se zajímavými soupeři. Postupně narazila na výběr Austrálie, Jamajky a dnes brzy ráno narazily na Španělsko.

Cup of Nations 2023 odstartovaly reprezentantky zápasem se silnou Austrálií. Za domácí tým nastoupily hráčky hající na klubové úrovní barvy West Hamu, Arsenalu, Manchesteru City nebo londýnské Chelsea. Po prvním poločase remizovaly reprezentantky 0:0, poté se ale projevila kvalita soupeře, který vstřelil čtyři góly a Češky se tak musely smířit s porážkou 4:0.

 

Ve druhém zápase se Češkám podařilo porazit Jamajku. Ta nenastoupila s tím nejlepším, co má - nehrála například nejlepší střelkyně anglické Premier League Khadija Shaw. To ale rozhodně nezhodnucuje dobrý výkon české reprezentace, která porazila výběr Jamajky po gólech Andrey Staškové, Kláry Cahynové a vítězným gólem z 90. minuty Aleny Pěčkové.

 

Turnaj ukončila reprezentace zápasem se Španělskem. Výběr poskládány z valné většiny z hráček hrající španělskou ligu porazil český výběr 3:0. Češky za celý zápas pouze jednou prověřily soupeřovu brankářku. Naopak brankářka Lukášová musela čelit hned 8 střelám, zneškodnila jich 5. „Španělsko bylo velice dominantní na balonu, přehrávalo nás a mělo šance. U nás to bylo hlavně o dobře organizovaném bloku a snaze využít jakékoliv příležitosti k rychlému protiútoku,“ hodnotil zápas pro web fotbal.cz hlavni trenér Karel Rada.

 

„Pro nás to byl vynikající turnaj. Nasbírali jsme skvělé zkušenosti. Austrálie a Španělsko nás hodně prověřily a vyzkoušeli jsme si hru proti dominantnímu soupeři. V zápase proti Jamajce jsme naopak dominantnější byli my,“ hodnotil přínos turnaje znovu hlavní trenér Karel Rada.

 

Češky nakonec obsadily třetí místo.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou