Třetí ročník turnaje Golden Cup vyhrálo mužstvo FOTKOBOYZ z Klatov

0

Klatovští v konkurenci osmnácti mužstev po roce obhájili loňské vítězství, letos pod novým názvem.

První lednovou sobotu letošního roku se v holýšovské sportovní hale uskutečnil již III. ročník futsalového turnaje Golden Cup. Letošní turnaj se s účastí 18 mužstev zařadil mezi největší v západních Čechách.

 

Na turnaji se představili hráči z celého Plzeňského kraje (každý okres měl alespoň jednoho zástupce) hrající nejnižší fotbalové soutěže jako Sulkov či hráči hrající krajské soutěže či divizi jako vítězný tým FITKOBOYZ (Klatovy) či druhý tým turnaje FC Hobíci (Rokycany). Mužstva byla rozdělena do dvou ranních skupin po pěti mužstvech a dvou skupin odpoledních po čtyřech mužstvech. Z každé skupiny postupovala dále první dvě mužstva.

 

O tom, že každý gól nad zlato se někteří přesvědčili, když šlo o postup. Například ve skupině C o druhém postupujícím FC Hobíci rozhodlo až čtvrté kritérium a to rozdíl ve skóre v minitabulce, neboť tři mužstva měla shodně po šesti bodech a v minitabulce získala všechna také shodně tři body. Ve skupině A pak o obou postupujících rozhodlo dokonce až dodatečné kritérium a to více vstřelených branek. První tři mužstva měla shodně šest bodů, v minitabulce měla také shodně bodů a také  rozdíl ve skóre byl u všech tří 0. Nakonec postoupili Sokol Mrákov s Touškovem se skórem 2:2 a černý Petr zůstal mužstvu 50 Shades of futsal se skórem v minitabulce 1:1. O pořadí na prvních dvou postupujících místech se tak vzhledem k remízovému vzájemnému utkání rozhodlo losem, ten vyhrál Touškov a postoupil tedy z prvního, Mrákov pak z místa druhého.

 

Turnaj přinesl i mnohá překvapení, když v play-off postupně po penaltách vypadli vítězové ranních skupin s „papírově slabšími mužstvy“. Nejprve vypadlo mužstvo FC Nikomu nabité hráči A/B týmu Přeštic s mužstvem Excelent team (Chlumčany) a poté vítěz prvního ročníku Bílkova tvrz s hráči jako ex viktorián Tomáš Kepl, Vojtěch Knopf, Pavel Váchal či Václav Uzlík narazil s mužstvem Sulkova. Ve čtvrtfinále pak dle očekávání většiny porazilo mužstvo FC Hobíci tým Touškova, ten však soupeři nic nedaroval a vynutil si alespoň penalty, ve kterých byli šťastnější rokycanští Hobící. V posledním čtvrtfinálovém duelu pozdější vítěz turnaje FITKOBOYZ  smetl 4:0 mladý tým Mrákova.

 

V semifinále mladý Excelent team z Chlumčan vzdoroval pozdějšímu vítězi, ale nakonec podlehl „pouze“ 0:1 FITKOBOYZ.  Sulkov v druhém semifinále podlehl stejným výsledkem mužstvu FC Hobíci. V následném utkání o 3. místo pak Sulkov podlehl 0:4 Excelent teamu.

 

Finálový duel výsledkem 4:1 ovládl tým loňských klatovských vítězů, letos hrající pod názvem FITKOBOYZ  (s hráči Jako Aleš Strolený – 1. FK VIAGEM Příbram nebo Jindřích Sojka – Jiskra Domažlice) nad mužstvem FC Hobíci.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou