Lovosický Martin Olejník: Každý hráč se dá ovlivnit

0

Zdá se, že se divizním fanouškům líbí především tvrdá defenzivní hra. Nejlepším hráčem uplynulého kola byl totiž vyhlášen lovosický Martin Olejník, pro kterého je to trochu satisfakce. Před týdnem totiž hlasování vyhrál jeho kolega ze stoperské dvojice, Michal Obrtlík. V rozhovoru zkušený obránce chváli výkony Lovosic v sezoně, která se pro severočeský tým vyvíjí hodně parádně. Přišlo také na, v posledních týdnech, žhavé téma - korupci v českém fotbale. "Je mi třicet a nikdy jsem se s tím nesetkal," dodává Olejník.

Portálem fotbalunas.cz jste byl zvolen nejlepším hráčem kola. Před týdnem hlasování vyhrál váš kolega ze stoperské dvojice Michal Obrtlík. Pochlubil se vám?

"Jo, něco říkal a pak za mnou přišel i náš sekretář Petr Nepraš, že byste mě měli také kontaktovat."

 

Jak dlouho spolu nastupujuete v obraně? Jste postrachem útočníků.

"Už jsme spolu hráli v Litvínově. On ale hrál tehdy v útoku. V obraně jsme společně od začátku roku a zatím je to fakt super. On je starší, zkušenější, takže mi hodně radil, ale teď už to prostě funguje parádně. Na hřišti si vyhovíme, nemáme spolu problém a šlape to. Tak to má být."

 

Pojďme k dosavadním výkonům Lovosic. Je vůběc něco, s čím jste nespokojený? Lovosice jsou druhé a máte parádní formu.

"Všechno pasuje, všechno sedí. Všichni máme chuť do fotbalu, mladé to teď neskutečně baví a to je super. Z fotbalu máme radost. Ani bych neurčoval nejlepší hráče, hrajeme jako tým a proto se nám tak daří."

 

Prozradíte, čím se živíte? 

"Já nedávno přešel z profesionálního fotbalu a chci se naplno věnovat Lovosicím a tomu, abychom postoupili."

 

V české fotbale se v posledních letech hodně mluví o korupci. Jak se na tohle téma díváte?

"Byl jsem roky v Německu, takže moc nevím, jak to tady vůbec je. Jsem už starší fotbalista, ale díkybohu jsem se s korupcí nikdy nesetkal. Každý hráč se ale dá nějak ovlivnit."

 

Takže souhlasíte s tím, že je to největší problém tamního fotbalu? Hodně ligových hráčů i trenérů to tvrdí.

"Je to všude, nejen ve sportu, ale i v politice a kdekoliv jinde. Dnes už se k tomu asi ani nic říct nedá."

 

V týdnu jste hráli odložený zápas s Novým Strašecím a už o víkendu hrajete derby s Krupkou. Máte dost fyzických sil? Nemůžete se dostavit únava během zápasu?

"To určitě ne. Možná to zní divně, ale fyzicky jsme na tom fakt dobře, žádný tým nás na jaře ještě nepřehrál. Trenér možná udělá nějaké dvě-tři změny, ale měli bychom to zvládnout v pohodě a vrátit se na vítěznou vlnu."

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou