FOTO: Lídři Plzeňského a Karlovarského krajského přeboru si to rozdali v přípravě. Jak zajímavý souboj dopadl?

0

Střetli se suverénní lídři přeborů Plzeňského a Karlovarského kraje, a tak se očekával vyrovnaný fotbal. Ten se nakonec dostavil, ale nutno říct, že přeci jen lepším a hlavně produktivnějším týmem byli hosté a jejich výhra je zasloužená.

Od začátku Ostrov nastoupil na tachovský celek presinkem, důraznou hrou a dobrou čtvrthodinu domácím lídrům Plzeňského kraje trvalo, než se na hřišti rozkoukali. Paradoxně v době, kdy začínali být tachované víc na míči, inkasovali. Po rohu přišla ztráta míče, brejk, nejprve zažehnaný, další špatná přihrávka a Dušek poslal hosty do vedení. Domácí borci ihned odpověděli, když Braunova tečovaná střela skončila v síti. Skóre se opět měnilo ve 25. minutě, když přímý kop uklidil k tyči zkušený Machek – 1:2. V první půli Tachov hrozil hlavně po pravé straně, kdy Pavel Kořínek dvakrát poslal míč "do ohně", ale nejprve obrana odvrátila a podruhé vychytal brankář pokus Brauna. Na druhé straně zabrnkal domácím na nervy brankář Langr, jehož špatnou rozehrávku poslal hostující záložník do břevna.

 

Do druhé půle poslal domácí trenér Pták do hry opticky silnější sestavu a skutečně, zdálo se, že Tachov ma míč častěji na kopačkách. Nutno však říct, že Ostrov se ukázal být výborným soupeřem. Z dobře organizované obrany přecházel do brejků, se kterými měla domácí tříčlenná obrana problémy. Ze dvou akcí dokázali hosté přidat další dvě branky Duškem a Novotným a o výsledku bylo rozhodnuto. Řadu dalších slibně vypadajících akcí navíc nedokázali dotáhnout. Tachovu se v ofenzivě nedařilo a asi nejvýmluvnější je akce ze samotného konce zápasu, kdy se na penaltě sám před brankou ocitl Sloup, ale vysoko přestřelil. 

 

Branky: Braun – Dušek 2, Machek, Novotný; rozhodčí Fanfule – Landergott, Matoušek, 20 diváků.

 

Sestavy:

FK Tachov: Langr - Šroub, Viterna, Vejvoda, Sláma, Frank, Braun, Habart, Nieves, Fišer, P. Kořínek. Střídali: Hudec, Lanfranchi, Sloup, Mráz, Roháč.

 

FK Ostrov: Sütto (46. Macura) - Janda (46. Toth), Nutsu (46. Sýkora), Řehák (46. Liška), Mestl - Šupík, Kiš (46. Hackl), Machek, Kostka, Dušek - Zedníček (46. Novotný) 

 

Řekli po utkání:

Jaroslav Pták, trenér FK Tachov: "Výborný soupeř na úvod zimní přípravy. Vyzkoušeli jsme všechny hráče, které jsme měli k dispozici a to je pozitivní. Soupeř vyhrál zaslouženě, protože přestože to bylo herně vyrovnané utkání, v koncovce byli efektivnější. Také jsem sledoval to, že hráči soupeře byli dynamičtější, lépe se pohybovali a hráli s vysokým nasazením. Nám se poměrně často stávalo, že po ztrátách míče vepředu a uprostřed hřiště, nás hosté přečíslovali. To zejména proto, že jsme do obrany nepřepínali včas a naše návraty byly pomalé. Máme před sebou ještě hodně práce. Jinak díky soupeři za korektní hru, rádi si s nimi domluvíme další přípravný zápas v letní přípravě."

 

Karel Tichota, trenér FK Ostrov: “Zajímavá konfrontace s vedoucím týmem plzeňského krajského přeboru. Herně vyrovnané utkání ve kterém jsme byli efektivnější v zakončení. O další příležitosti jsme se připravili špatným řešením v předfinální a finální fázi. Celkově utkání splnilo svůj účel, jak po stránce kondiční, tak herní."

 

Zdroj: Jan Vydra, FK Tachov 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou