FOTO: Vítězem Viola cupu se stal FC Fokeful

0

Již 25. ročník má za sebou tradiční rakovnická halovka, které se nyní zúčastnilo osm týmů rozdělených do dvou skupin. Představili se nejen fotbalisté z rakovnického okresu, ale také z vyšších soutěží, a tak bylo o kvalitu postaráno. Redoby team své prvenství z vánočního turnaje nezopakoval, ve finále ho porazil FC Fokeful!

Druhá lednová neděle nabídla v rakovnické sportovní hale další zajímavou akci. Konal se zde již 25. ročník Viola cupu. Turnaj pořádaný Bedřichem Kochem, jehož nedílnou součástí je také Rudolf Kulhánek, ředitel společnosti Elektro Viola, opět přilákal několik desítek fanoušků.

 

Nechyběla tradiční mužstva jako "pořadatelská" Elektro Viola, vítěz vánočního turnaje Redoby team nebo také FC Fokeful, který si brousil zuby na vítězství. Své v turnaji řekl také FC Janov, který dokázal tyto favorizované celky pěkně potrápit. Překvapit chtěly ale také další celky, které budou do dalších ročníků velkým příslibem a zdravou konkurencí.

 

Skupina A

 

1. místo FC Fokeful (7 bodů, skóre 7:5)

2. místo Redoby team (4 body, skóre 8:7)

3. místo FC Janov (3 body, skóre 4:4)

4. místo FC Litrpůl (3 body, skóre 5:8)

 

Tato skupina byla kvalitou trochu jinde než druhá čtyřka. Hned na úvod se postaral o překvapení celek Litrpůlu, který v zajímavém úvodním zápase zaskočil Redoby team (4:3). Fokeful následně poznal sílu Janova, který ale využil z několika šancí pouze jedinou a těsně podlehl (2:1). Janov si pak spravil chuť s Litrpůlem a připsal si nejen první vítězství, ale také čisté konto, kterých na turnaji bylo jen pár (3:0).

 

Zajímavou bitvu následně svedl Fokeful s Redoby teamem. Deset vteřin před koncem přišel prvně jmenovaný tým o vítězství inkasovanou brankou z penalty (3:3). To ale žlutomodré mrzet nemuselo, protože si v posledním skupinovém zápase poradili s Litrpůlem a šli dál z prvního místa (2:1). I Redoby team se dočkal čistého konta, to když na závěr skupiny rozhodl o svém postupu z druhého místa proti Janovu (2:0).

 

Skupina B

 

1. místo Elektro Viola (7 bodů, skóre 15:4)

2. místo FC Kopem (7 bodů, skóre 14:7)

3. místo FC Berani (1 bod, skóre 9:17)

4. místo Kluci 1841 (1 bod, skóre 6:16)

 

Druhá skupina nabídla obrovskou kvalitu v podobě Elektro Violy, ale také milé překvapení, kterým byly sympatické výkony celku FC Kopem. Právě tento tým vstoupil do turnaje vysokým vítězstvím nad Kluky (7:1). Prvenství v podobě nejvyšší výhry ale dlouho nevydrželo, neboť hned v následujícím zápase byla o gól úspěšnější Viola proti Beranům (8:1). Ti pak překvapili a celek FC Kopem potrápili, na body to jen těsně nestačilo (4:5).

 

Kluci v následujícím utkání hráli druhé housle proti Viole, která ukazovala, že míří za trofejí (1:5). Poslední skupinové zápasy nabídly krásnou podívanou v podobě srdnatého výkonu celku FC Kopem, který urval remizu právě s Violou (2:2). Na závěr skupin se rozešli smírně také Kluci s Berany (4:4).

 

Čtvrtfinále

 

O postup do semifinále si to rozdali jako první Kluci, kteří vyzvali Fokeful. I když začátek utkání mohl naznačit, že do poslední minuty bude o co hrát, tak opak byl pravdou. Favorit zápasu nakonec převzal otěže, zařadil vyšší rychlostní stupeň a hravě postoupil (6:2). O něco dramatičtější byl souboj Janova a FC Kopem. Postoupit chtěly oba celky, ale postoupit mohl jen jeden. O gól šťastnější byl nakonec po napínavém souboji a hezkém zápase Janov (4:3).

 

Celkem jasnou záležitostí byl duel Redoby teamu, kterému se postavili Berani. I když se nejmladší tým turnaje snažil, jak jen mohl, vysoké výhře proti jednomu z favoritů turnaje nezabránil (0:8). Postup do další části turnaje si zařídila i domácí Viola, která musela čelit Litrpůlu. Tento celek se prezentoval velmi zajímavým stylem hry a na jeho projev se dalo koukat, ani na Violu to ale nestačilo (1:3).

 

o 7-8. místo

 

Po čtvrtfinálových zápasech nastal čas na zápas o sedmou a osmou pozici. Litrpůl si za svůj projev rozhodně nezasloužil skončit na posledním místě, to samé ale nechtěli ani Kluci. Byli to právě Kluci, kteří museli skousnout těsnou porážkou a poslední místo v turnaji (3:4).

 

Semifinále

 

Tady už šlo do tuhého. Možnost zahrát si finále stála před Janovem, který narazil znovu na Fokeful. Ve skupinové fázi byl Janov blízko bodovému zisku, nakonec o pouhý gól padl. Ze strany Fokefulu bylo semifinále o něčem jiném. Daleko dominantnější výkon oproti skupině a konečné vítězství navíc vůbec s prvním čistým kontem (3:0).

 

Nemálo zajíměvější duel nabídl druhý semifinálový zápas. Viola střela své síly s Redoby teamem. Dramatický zápas plný šancí, který byl jedním z těch nejzajímavějších zápasů celého turnaje. Nakonec rozhodla jediná branka, která posunula do finále vítěze vánočního turnaje a na "pořadatelský" tým čekal boj alespoň o bronz (0:1).

 

o 5-6. místo

 

Před finálovým zápasem a soubojem o bronz se odehrál duel o páté a šesté místo. Hráči FC Kopem vyzvali Berany, kteří mohli jedině překvapit. Prvně jmenovaný celek se na turnaji postupně rozehrával a tento zápas suverénně ovládl. Zejména kanonýr Jindřich Novotný si ze zápasu udělal one man show a několika góly uzavřel svůj bohatý střelecký účet na konečných třinácti brankách! Berani schytali na závěr nepěknou nadílku, ale konečné šesté místo pro ně nemůže být zklamáním (10:3). V jejich dresu válel teprve šestnáctiletý Tobiáš Pavlík, který je velkým příslibem rakovnického fotbalu.

 

o 3-4. místo

 

Před dlouho očekávaným finále nastal čas rozdat si to o bronz. Janovská parta doplněna o Matěje Šnobla z SK Kladno chtěla překvapit a po turnaji stát na bedně. Proti byla Viola, která ale nechytila vstup do zápasu a po dvou nechytatelných střelách Tomáše Sejpky musela dotahovat. Kvalita Violy se ale ukázala a i když celek postrádal vyloučeného Lukáše Beneše, tak zápas otočil ve svůj prospěch a bral alespoň třetí flek (5:2).

 

Finále

 

Na turnaji druhý vzájemný souboj Redoby teamu a Fokefulu. Spíše než zápas plný šancí na obou stranách nabídlo utkání takticky svázaný boj, kde nechtěl udělat nikdo chybu. Na pozoru se ale museli mít oba brankáři, protože chvilka nepozornosti a jediný gól mohl rozhodnout. A přesně to se stalo! Minutu před koncem vyslal na Aleše Krause střelecký pokus Jakub Krupička. Jeho střela byla tečována a gólman Redoby se jen marně natahoval za míčem. Závěrečná minuta kýžené vyrovnání nepřinesla a vítězem 25. ročníku se tak stal FC Fokeful!

 

Individuální ocenění

 

Nejlepším brankářem byl vyhlášen Aleš Kraus z Redoby teamu, který bral alespoň cenu útěchy v podobě individuálního ocenění za nevydařené finále. Nejlepším střelcem se stal Jindřich Novotný z celku FC Kopem, který si připsal 13 branek.

 

Vyhlášen byl také all-star tým, o kterém rozhodovaly jednotlivé týmy. Na hlasovacím lístku byla možnost zvolit jednoho brankáře a čtyři hráče. Mezi třemi tyčemi si své místo vychytal Tomáš Pešek z Fokefulu, který se v top pětce objevil po boku svého spoluhráče Daniela Nováka. Dva zástupce zde měla také Elektro Viola, a to Lukáše Beneše a Daniela Černého. Poslední volné místo pak obsadil nejlepší střelec turnaje Jindřich Novotný z FC Kopem.

 

Celkové pořadí

 

1. místo FC Fokeful

2. místo Redoby team

3. místo Elektro Viola

4. místo FC Janov

5. místo FC Kopem

6. místo FC Berani

7. místo FC Litrpůl

8. místo Kluci 1841

 

Na turnaji nechyběl ani náš věrný fotograf David Svoboda, jehož povedené kousky si můžete prohlédnout ZDE.

 

V sobotu 14. ledna se koná Retro Viola cup, který rozhodně stojí za to navštívit. K vidění budou v rakovnické sportovní hale od 9:30 hod. velmi zajímavé zápasy fotbalových veteránů a borců, kteří kouzlí s míčem nejen po čtyřicítce!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou