FOTO, VIDEO: Viktoria Plzeň porazila divizní Petřín, hrála posila i testovaný gólman

0

Viktoria Plzeň odehrála první připravný zápas před druhou polovinou sezóny. Do Luční ulice, kde se poslední mistři ligy připravují, přijel ve středu odpoledne divizní tým Petřín Plzeň. Jestli jste předpokládali gólovou smršť ze strany Viktoriánů, tak se mýlíte. Viktoriáni zvyšovali na 3:1 až v samotném závěru.

Do prvního poločasu nastoupila Viktoria například s mladým brankářem Adamem Zadražilem, který je ve Viktorii na testech z druholigového Táborska. Podle informací serveru Budějcká drbna je ale blízko k podpisu smlouvy. Ve Viktorii by měl hostovat s opcí. Dále byla v základu posila z Vršovic, Roman Květ - tradičně, coby nový hráč v týmu, s kapitánskou páskou na levé paži.

 

Viktoriáni se poprvé v novém roce prosadili po patnácti minutách hry, když míč za záda petřínského gólmana Edelmana uklidil Jan Kopic. Po půl hodině přidal úřadujicí mistr druhou branku, když Jan Kopic v dobré příležitosti ještě našel Tomáše Chorého, který střelou do prázdné brány upravil na 2:0. Gólman Zadražil se ale v prvním poločase určitě nenudil. Nebezpečnou hlavičku dokázal skvělým zákrokem z čáry vytáhnout, na střelu Aleše Demetera z hranice vápna už byl ale krátký.

 

Do druhé půle oba týmy prostřídaly, za Viktorii nastoupilo několik hráču B týmu jako Adam Pešek, Adam Kronus, Adam Vrba nebo reprezentant do 19 let Pavel Gaszczyk. „Všechny je známe, jsou to hráči, kteří s námi občas i trénují. Pro ně je samozřejmě skvělé, když dostávají takto šanci a je na nich, jak ji využijí,“ řekl pro klubový web asistent trenéra Pavel Horváth.

Za Petřín nastoupil třeba Michal Provod, bratr Lukáše, který hájí barvy pražské Slavie.

 

Do druhé půle šel do hry také Radim Řezník, který ale po chvíli opět hřiště opustil. „Radim se přihlásil o střídání, uvidíme, jak to bude, ale příjemné to není,“ řekl k brzkému odstoupení zkušeného obránce Pavel Horváth.

Na čtvrtou branku zápasu čekalo několik stovek přítomných diváků až do závěru utkání. Technickou střelou o tyč se prosadil 20letý Adam Kronus, a Viktoria tak první připravný zápas zvládla vítězně výsledkem 3:1.

 

 

 

"Za prvé musím poděkovat Viktorce, že si nás pozvala k tomuhle zápasu, protože hrát s takovýmhle týmem je pro nás všechny, pro celou petřínskou enklávu, obrovská pocta a čest . My jsme v tomhle zápase měli vlastně jen dva cíle a to nemalé - vstřelit branku a mít aspoň 3 střely na bránu a to se nám povedlo obojí, takže u nás panuje velká spokojenost . To, že jsme se drželi na dostřel jediné branky až do samotného závěru a že jsme zvláště ve druhé půli předváděli velmi dobrou hru, jsou jen třešničky navíc, notabene když jsme protočili více hráčů než domácí a do obou poločasů poslali jinou jedenáctku. Každopádně to pro naše mladíky je zase motivační stimul, který je může zase posunout v kariéře dál a výš," řekl k zápasu trenér Petřínu Plzeň Radek Vodrážka.

 

Pro tým ze čtvrté nejvyšší soutěže, který je v Divizi A po podzimu čtvrtý, je to samozřejmě obrovská zkušenost. "Byla to pro nás všechny velká výzva hrát proti týmu z první ligy. Z mého pohledu hodnotím zápas velmi pozitivně. Myslím si, že nám tento zápas sedl a předvedli jsme hezký výkon. Doufám, že takové výkony budeme podávat i nadále," hodnotil zápas s úřadujícím mistrem petřínský Aleš Demeter. "Popravdě jsem si ze začátku nebyl jistý, jestli to byl gól. Myslel jsem si, že to šlo vedle. Z gólu jsem měl samozřejmě velkou radost a dost mě to motivovalo hrát dál," komentoval svůj gól jediný úspešný střelec Petřínu.

 

 

Fotogalerii ze zápasu najdete ZDE.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou