Sparta posiluje na pozici levého obránce, přichází mládežnický reprezentant Srbska

0

V souvislosti se Spartou se v posledních dnech skloňuje řada jmen ať už z Fortuna ligy nebo ze zahraničí. A právě do zahraničí Sparta na přestupovém trhu zabrousila tentokrát. Z římského Lazia ulovila srbského obránce Dimitrije Kamenoviće.

Dimitrij Kamenović - primárně levý obránce, který ale bez větších potíží zahraje i stopera přichází na Letnou na hostování s opcí na trvalý přestup. Podle informací serveru iSport by museli Pražané v létě v případě zájmu o odkup zaplatit něco kolem 2 milionů eur.

 

„Fyzické dispozice, variace přihrávek, důraz a síla ve vzduchu. To jsou atributy, které Dimitrije zdobí a díky kterým rozšiřuje naše obranné řady. Je stále mladý, a má tak velký potenciál se zlepšovat a rozvíjet,“ řekl pro klubový web sportovní ředitele Tomáš Rosický.

 

Odchovanec srbského týmu FK Čukarički debutoval v dresu pravidelného účastníka předkol evropských pohárů v březnu 2019 ve věku 18 let, 7 měsíců a 22 dní. Za sezóny 18/19 a 19/20 si připsal pouze 20 ligových startů. V následující sezóně už ale patřil mezi základní stavební kameny Čukarički a přidal i 2 góly.

 

Po sezoně si ho vybralo Lazio Řím, které za mladého Srba zaplatilo 3 miliony eur.

Moc slavně ale jeho angažmá v ambiciózním italském celku nepokračovalo. V minulé sezóně pouze jeden ligový start, v této nenastoupil ani jednou. Není proto divu, že chtěl změnit dres za účelem většího herního vytížení. Bude zajímavé sledovat, jestli se dostane do sestavy přes Caspera Höjera anebo ho trenér Priske bude využívat právě na stoperu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou