Sparta oznámila příchod dalšího středního záložníka, přichází reprezentant Albánie

0

Spartu posilí Albánec Qazim Laçi z francouzského týmu Ajaccio. Střední záložník, který se svým, dnes už bývalým, týmem minulou sezónu postoupil do Ligue 1 podepsal na Letné víceletý kontrakt.

 

„Příchodem Qazima získáváme středního záložníka, který svou odlišnou typologií výborně doplní naši stávající středovou řadu a trenérovi dá širokou škálu možností v ose mužstva. Reprezentant své země, který je zvyklý na fyzicky náročné zápasy ze dvou nejvyšších francouzských soutěží. Je technicky vybavený, dokáže měnit tempo hry, zrychlovat ji a i z hloubky pole se dostat do soupeřova vápna. Dobře dostupuje a má vítěznou mentalitu,“ představil pro sparťanský web novou posilu Sparty sportovní ředitel Tomáš Rosický.

 

Qazim Laci je sice mnohonásobný reprezentant Albánie, v Albánii však nikdy nehrál. Jako malý se totiž s rodinou přesunul do Řecka, kde začal hrát za slavný Olympiacos Pireus. Z něj poté již v dospělém věku hostoval v APOELu Nicosia nebo v týmu APO Levadiakos. Po těchto dvou nepříliš zdařilých hostováních přišla nabídka z Francie. Laçi šel hostovat do druhé francouzské ligy, konkrétně do týmu AC Ajaccio. Po první sezóně se hostování změnilo v přestup.

 

Celkově tedy strávil Qazim Laci ve francouzském týmu 5 a půl sezóny. V úvodní sezóně se jemu a jeho týmu těsně nepodařilo postoupit do Ligue 1, když až v posledním dvojzápase baráže nestačili na Toulouse.

V další sezóně mělo Ajaccio jiné starosti. Tým z ostrova Corse, který je blíže k Itálii než k Francii vyhl baráži o sestup. O bod za sebou nechal městského rivala GFC Ajaccio, který nakonec v baráži neuspěl a spadl do třetí nejvyšší soutěže.

V ročníku 19/20 obsadilo Ajaccio v Ligue 2 třetí místo. Z důvodu koronaviru se ale odehrálo pouze 28 z 38 zápasů. Baráž se nehrála, ale třeba Lorient s Lens (první a druhý tým tabulky) do Ligue 1 postoupily.

V Laçiho čtvrté sezóně obsadilo Ajaccio 13. místo, v té následující se však konečne dočkalo postupu. V 38 zápasech nasbíralo 75 bodů a se skórem 39:19 (1,03 gólu na zápas) skončilo druhé za Toulouse. V první desítce měl méně branek (38) pouze osmý Le Havre.

Qazim Laçi tedy ví, jaké je to vítězit, jaké je to prohrávat, jaké je to hrát v horních příčkách i jaké je to bojovat o udržení. Trofej ale ve Francii za necelých 6 let nezískal, dočká se jí na Spartě?

 

Laçi se v Ligue 2 ve 137 zápasech podílel na 18 brankách (10 gólů a 8 asistencí). V Ligue 1 si v 9 zápasech nepřipsal ani jeden kanadský bod.

 

Poslední zápas v dresu francouzského týmu odehrál včera, když v 90. minutě naskakoval do hry za stavu 1:0 pro Ajaccio. Další utkání už bude sbírat v rudém dresu.

 

20násobný reprezentant se s největší pravděpodobností střetne s Českou reprezentací v zářijovém zápase kvalifikace na EURO 2024.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou