Genk ulovil rychlíka ze Slavie. Kolik Pražané za nigerijského mladíka vyinkasují?

0

Yira Sor přestoupil do Genku. Nigerijský hráč podepsal s lídrem belgické Jupiler Pro League smlouvu až do roku 2027. Nový spoluhráč bývalého hráče plzeňské Viktorie Patrika Horšovského bude nosit dres s číslem 14. V týmu se potká se svým krajanem a nejlepším střelcem belgické ligy Paulem Onuachem.

O přestupu nigerijského rychlíka se mluvilo už v létě. Tehdy se prý jednalo o výrazně vyšší částce než teď. Nyní už ale museli Slávisté, i vzhledem k ne příliš oslňující formě mladého křídelníka, ze svých nároků slevit. Nakonec z Belgie přišla nabídka pohybující se mezi 6 a 7 miliony eur.

 

Yira Sor naskočil v této sezóně pouze do 9 soutěžních zápasů - 3 v lize, 5 v Evropské konferenční lize a 1 v MOL Cupu. Gólově se prosadil pouze v Evropské konferenční lize, popřípadě v jejím předkole. Právě v něm vstřelil jediné dva góly. Na konci července vstřelil dva góly do sítě gibraltarského týmu St Jospeh. Jinak ale nic. Sor laboroval se zraněními, často se nevešel ani na lavičku a když už nastoupil, tak ve většině případů jako střídající hráč. I přes to však poslal Genk, na poměry české ligy, nadstandardní nabídku. Slavia by asi v tomto případě šla sama proti sobě, kdyby na nabídku nekývla.

 

Sor zaujal širší fotbalovou veřejnost ve vyřazovací fázi Evropské konferenční ligy, když sázel góly do sítě soupeřů jak na běžícím páse. Fenerbachce v šestnáctifinále, LASK v osmifinále i Feynoord ve čtvrtfinále. Ti všichni poznali jaké je dostat gól od Sora. Za to v lize? Špatné. Pouze jeden gól ve třetím kole nadstavby do sítě Baníku, ze kterého do Slavie přišel.

 

Nigerijci vyhovovaly zápasy, ve kterých mohla Slavia hrozit z brejkových situací. V české lize moc takových týmů, které si to chtějí se Slavií rozdat "na férovku" není. I proto měl Sor ve Fortuna lize taková čísla. Nechme se překvapit, zda bude mít v belgické lize více štěstí a lepší čísla. Genk je na tom ve své lize podobně jako Slavia v české. Po 18 kolech vede ligu o 7 bodů před Unionem SG a nedá se tak předpokládat, že bude zápas co zápas útočit do otevřené obrany. Na druhou stranu každá liga je jiná a má svá specifika.

 

Z Česka tedy Sor odchází s bilancí 35 ligových startů, ve kterých zaznamenal 4 góly a 6 asistencí. V MOL Cupu přidal 1 gól, v evropských pohárech pak 8 gólů a 3 asistence.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou