Posily pro Plzeň, přichází reprezentant a klokan z Vršovic

0

Ráno hráči Plzně zahájili zimní přípravu, v odpoledních hodinách při vánočním setkání s fanoušky v Doosan Areně pak Viktoria představila přítomným fanouškům dvě nové tváře. Do Štruncových sadů přichází mnohonásobný reprezentant se zkušenostmi z anglické Premier League a také 9 gólová kometa letošní sezóny Fortuna ligy. O koho jde?

 

Viktoria dnes oficiálně zahájila zimní přípravu. V odpoeldních hodinách pak fanouškům představila dvě nové tváře - Matěje Vydru, který naposledy působil v anglickém Burnley, ale kvůli zranění kolene si dlouhé měsíce nezahrál fotbal, a Romana Květa. Střední záložník, laděný spíše do defenzivy, si v letošní sezóně Fortuna ligy nastřilel ve 13 zápasech 9 gólů, ke kterým přidal 2 asistence a hlasitě se tak přihlásil o nabídku z lepšího týmu.

 

Matěj Vydra je rodákem z Chotěboře. V mladí se přesunul do Jihlavy a následně do Baníku Ostrava. V pouhých 18 letech si ho pak vybralo italské Udinese Calcio, které za teenagera zaplatilo 3 miliony eur. Italskému týmu patřil dlouhých 5 let, odehrál zde však pouze dva ligové zápasy. Vyzkoušel si totiž hostování v Bruggách, Watfordu, West Bromu a poté znovu ve Watfordu. Sem poté i za 8,4 milionů eur přestoupil. Obratem se ale vydal na hostování do Readingu a na začátku další sezóny za něj zaplatilo Derby County 9,4 milionů eur. V první sezóně se trochu hledal, v té druhé se ale s 21 góly stal nejlepším střelcem Championship a vystřílel si angažmá v Burnley, které poslalo do Derby 12,2 milonů eur. Na druhou sezónu z Derby už ale v Burnley nedokázal navázat a za 4 sezony v Premier League vstřelil dohromady 8 gólů a přidal 7 asistencí. Na začatku května si přetrhl křížový vaz v koleni a musel si dát na dlouhé měsíce od fotbalu pauzu.

V minulých dnech bylo jeho jméno skloňováno ve spojitosti s Arisem Soluň, nakonec ho však ulovila Plzeň.

 

„Matěj Vydra se samozřejmě vrací po zranění kolene, nicméně nyní už je uzdravený a připravený se zapojit do naší přípravy. Vidím u něj obrovskou motivaci vrátit se zpátky tam, kde byl právě před zraněním, kdy hrál v jedné z nejlepších soutěží světa. Přeju mu, aby se mu v našem dresu dařilo,“ komentoval pro klubový web novou posilu Západočechů generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

 

Roman Květ začal hrát ligu za Příbram v sezóně 16/17. Tehdy ale tento tým spadl o patro níž. Hned v následující sezóně se dostal zpět mezi českou elitu.

Po roce a půl v lize odešel na hostování do Bohemians, kam po půl roce přestoupil natrvalo.

Do povědomí fanoušků se dostal v červenci roku 2018, když se nejprve v prvním kole parádně trefil z přímého kopu. Rozbíhal se až z poloviny hřiště, přes to se odhodlal k tvrdé střele, která skončila až v síti. Ve druhém kole předvedl podobný kousek, když opět překvapil brankáře ranou z přímého kopu. Nechme se překvapit, jestli takové kousky bude předvádět i na západě Čech.

 

„Na svůj věk má již hodně ligových zkušeností, je použitelný na více místech v sestavě. Navíc ho velmi dobře zná Pavel Horváth ze společného angažmá v Příbrami. Jsem rád, že ho můžu v našem kádru přivítat hned na startu přípravy,“ zhodnotil pro viktoriánský web svého nového středního záložníka plzeňský trenér Michal Bílek.

 

Naopak Plzeň opustí do konce sezóny brankář Martin Jedlička, který jde hostovat právě do Bohemians. Do Viktorie naopak na testy přichází 22letý brankář druholigového Táborska Adam Zadražil.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou