Senzace v ženské Lize Mistrů pro Slavii!

0

Slávistky po srdnatém a bojovném výkonu vyválčily na hřišti favorizovaného Wolfsburgu bod. Fantastickým výkonem se blýskla brankářka sešívaných Olivie Lukášová, která zlikvidovala 13 střel z kopaček soupeřek. Tým plný vicemistryň Evropy sice Slavii přestřílel, ani jeden pokus však v bráně neskončil, a Slavia tak bere ve skupině druhý bod.

 

Hráčka vedle hráčky, reprezentantka vedle reprezentantky. I tak by se dal pojmenovat tým Wolfsburgu, který drtí německou Bundesligu, když v 10 zápasech nastřílel 35 gólů a neztratil ani bod. V zakládní sestavě se objevily jména jako Merle Frohms, Kathrin Hendrich, Felicitas Rauch, Lena Oberdorf, Lena Lattwein, Alexandra Popp a Tabea Wassmuth - všechno členky národního výběru Německa, se kterým vybojovaly na letním evropském šampionátu stříbrné medaile, když ve finále nestačily na Anglii. Na EURU si za Nizozemsko zahrála i dvojice defenzivních hráček Lynn Wilms a Dominique Janssen, za Island si pak Sveindis Jane Jonsdottir. Všechny tři rovněž v zakládní sestavě nechyběli. V jedenáctce trenéra Tommyho Stroota nechyběla ani se 6 góly nejlepší střelkyně Ligy Mistrů, Polka Ewa Pajor. Ta si jako jediná evropský šampionát se svým národním týmem nezahrála.

 

Ani takových jmen se ale Slávistky nezalekly a ze hřiště jednoho z nejlepších ženských týmů v Evropě si odvezly bod. „Holky to zvládly fantasticky, smekám před nimi. Máme hodně zraněných, koušou to z posledních sil. O to jsem pyšnější, jak to zvládají," hodnotil utkání pro klubový web kouč Slavie, bývalý ligový fotbalista, Karel Piták.

 

Slávistky tímto počinem utnuly dvě zajímavé série domácího týmu. Woflsburg vstřelil gól v posledních 39 zápasech. Na konci listopadu minulého roku nestačily hráčky německého celku na Juventus 0:2. Za turínský tým se tehdy prosadila Andrea Stašková, dnes už hráčka Atlética Madrid.

Wolfsburg také po 20 soutěžních domácích zápasech poznal, jaké je to nezvítězit. Poslední takový zápas bychom opět hledali v listopadu minulého roku proti Juventusu Turín.

 

Brankářka a hrdinka Slavie Olivie Lukášova vidí klíče k úspěchu nejen v jejím výkonu ale i v bojovném výkonu spoluhráček v poli. „Určitě to bylo týmovým výkonem, holky tam skákaly do střel, uhrály každý vysoký míč. Myslím, že jsme to odehrály skvěle jako tým a to rozhodlo," pochválila své spoluhráčky pro slávistický web Lukášová.

 

Celý rozhovor s trenérem Pitákem, brankářkou Lukášovou a kapitánkou sešívaných Dianou Bartovičovou si můžete přečíst ZDE.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou