Snažila se Slavia ovlivnit výsledky třetí nejvyšší soutěže?

0

Dle etické komise FAČR se fotbalový tým SK Slavia Praha snažil ovlivnit výsledky svého B-týmu v zápase hraném 28.9.2019 proti rezervě Příbramy. Hlavní roli v této kauze měl sehrát současný sportovní ředitel Jiří Bílek, který měl skrze Romana Rogoze, blízkého spolupracovníka někdejšího místopředsedy Fotbalové asociace (FAČR) Romana Berbra ovlivnit regulérnost utkání ČFL mezi SK Slavia Praha „B“ – 1. FK Příbram „B“. S informacemi přišel iSport.

 

Druhý tým tabulky nejvyšší soutěže se proti rozhodnutí etické komise FAČR ihned vyhradil. Dle oficiálního slavistického webu předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík se ke kauze vyjádřil následovně: „Proti rozhodnutí se obratem odvoláme. Budeme požadovat vypracování odůvodnění a jsme připraveni pokračovat v očištění Jirkovy i klubové pověsti před příslušnými orgány FAČR, případně pak i v mezinárodní sportovní arbitráži CAS nebo před soudy.“

 

Na webových stránkách je i vyjádření obviněného Jiřího Bílka: „Odmítám spojování mého jména s údajným pokusem ovlivnění jednoho utkání ČFL. V začátcích mé manažerské kariéry jsem jako bývalý hráč neměl dostatečné zkušenosti s českým fotbalovým prostředím, ale cílem mého jednaní vždy bylo jen chránit naše mladé hráče, jejich zdraví a starat se o jejich rozvoj. Jsem připravený se proti rozhodnutí Etické komise odvolat a prokázat, že jsem se nedopustil žádného protiprávního jednání. Ani já ani Slavie jsme k takovému jednání nikdy neměli jakýkoliv motiv.“

 

Slavia navíc upozorňuje na chybu v původním textu etické komise, kde byla zaměněna Příbram B za Benešov. S Benešovem B-tým Slavie odehrál soutěžní zápas dva týdny před zápasem s Příbramí B.

 

Vůči této chybě se Slavia na svém webu vyjádřila následovně: „Z disciplinárního řádu nevyplývá žádné oprávnění Etické komise vydat nějaké „opravné rozhodnutí“, v tomto případě navíc nejde o opravu písařských chyb, ale o zcela odlišné vymezení údajného skutku. Jenom se tím potvrzuje, že disciplinární řízení vedle nesprávného rozhodnutí provází celá řada zásadních procesních pochybení.“ Je možné, že kvůli této procesní chybě bude muset komise začít znovu vypracovat nové odůvodnění. S informacemi přišel iSport.

 

Rozhodnutí etické komise FAČR: 

 

Členský klub SK Slavia Praha – fotbal a.s. se dopustil disciplinárního přečinu tím, že prostřednictvím funkcionáře klubu pana Jiřího Bílka podporoval pana Romana Rogoze v ovlivnění regulérnosti utkání ČFL SK Slavia Praha „B“ – 1. FK Příbram „B“ hraného dne 28. 9. 2019, za což mu Etická komise uložila disciplinární trest peněžité pokuty ve výši 250 000 Kč.

 

Pan Jiří Bílek se dopustil disciplinárního přečinu tím, že podporoval pana Romana Rogoze v ovlivnění regulérnosti utkání ČFL SK Slavia Praha „B“ – 1. FK Příbram „B“  hraného dne 28. 9. 2019, za což mu Etická komise uložila disciplinární trest zákazu účasti na všech aktivitách spojených s FAČR na období 10 měsíců a disciplinární trest peněžité pokuty ve výši 30 000 Kč. 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou