Darida se domů nevrátí, z Herty míří do Řecka. Zahraje si s Brabcem i s Vydrou

0

Bývalý kapitán národního týmu Vladimír Darida po osmi letech strávených v Hertě Berlín mění dres. Přestupuje do momentálně šestého celku řecké Super League Arisu Soluň. V týmu se potká se svými parťáky z národního týmu stoperem Jakubem Brabcem, který v řeckém týmu působí již druhou sezónu. Oba české legionáře doplní další reprezentat Matěj Vydra.

Vladimír Darida odehrál úctyhodných osm sezón v Bundeslize. První dvě sezóny působil ve Freiburgu, za který odehrál 54 zápasů a vstřelil 9 branek. Poté se stěhoval do Herthy Berlín, kde strávil osm sezón a po většinu svého působení v tomto týmu patřil mezi důležité členy základní sestavy. Na začátku této sezóny s ním přestal hlavní kouč Sandro Schwarz počítat. Na podzim se na hřišti obejvil pouze čtyřikrát.

 

Darida se nechtěl spokojit s rolí náhradníka a spekulovalo se i o jeho návratu do Viktorie Plzeň. Nakonec však jeho kroky míří do slunné Soluně, kde podepsal smlouvu na 2,5 roku. V novém týmu se potká se stoperem Jakubem Brabcem. Českou kolonii rozšíří i útočník Matěj Vydra, který tak po půlroční pauze, kdy léčil poraněné koleno, naváže na svoje angážmá z Burnley.

 

Vydra v minulosti působil i ve Watfordu, Derby, Readingu, Udine, West Bromwichi, Baníku Ostrava či Jihlavě. I v jeho případě se spekulovalo o návratu do české ligy. Mluvilo se o zájmu Slavie, Sparty i Plzně.

 

Bývali čeští reprezentantni se v novém působišti potkají i s hvězdným Brazilcem Gervinhem, který působil v Lille, Arsenalu, AS Řím či Parmě.

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou