Bohemka ovládla Tipsport ligu

0

Klokani pokračují v dobrých výkonech z podzimní části i v zimní přípravě. V rámci Tipsport ligy si dokázali poradit s Libercem, Žižkovem i Táborskem a díky lepšímu skóre v konečné tabulce přeskočili Zbrojovku Brno.

Tradičního turnaje se zúčastnilo celkem 20 týmů. Jednalo se o české prvoligové, druholigové a třetiligové týmy, které doplnili i zástupci Slovenska: Trenčín, Trnava Skalica a Zlaté Moravce-Vráble. Týmy byly rozděleny do pěti skupin po čtyrech, kdy všechny týmy odehrály tři zápasy ve skupině. Poté se vytvořila konečná tabulka, žádné play-off se nehrálo.

 

Bez ztráty bodu turnajem prošli pouze Bohemians a Zbrojovka Brno. Díky vyššímu počtu vstřelených branek se z celkového vítězství radovali právě "Klokani". Ti si v prvním zápase poradili s druholigovým Táborskem, které porazili 3:1. V druhém zápase zvládli přestřelku s Libercem a i díky dvěma trefám Václava Drchala z první půle vyhráli 4:3. V posledním zápase porazili prozatimního lídra ČFL - skupiny B Viktorii Žižkov 3:1.

 

O vítězství mohla zelenobílé připravit ještě Mladá Boleslav. Ta ovšem nezvládla poslední zápas s Varnsdorfem, kdy pouze remizovala 2:2. Turnaj také přinesl tři nejlepší střelce. Čtyři branky vstřelili Václav Drchal, Matyáš Kozák, který hostuje v Liberci ze Sparty a nigerjský útočník Varnsdorfu Abdullahi Tanko, který svůj čtvrtý gól vstřelil právě proti Boleslavy a pomohl tak Bohemians k celkovému vítězství. 

 

Trenér Klokanů Jaroslav Veselý zhodnotil pro bomemians.cz působení svého týmu v turnaji následovně: "Jsme rádi, že jsme turnaj vyhráli. Každé vítězství je pro nás důležité, ale moc bych ho nepřeceňoval. Měli jsme dva soupeře z nižších soutěží. Ale je to příjemné zakončení půlsezony. Pro mě bylo důležitější vidět v akci hráče z širšího kádru a vyzkoušet si naše hráče i na jiných pozicích, než které jsou pro ně obvyklé. Z tohoto hlediska jsem spokojený. Turnaj nám ukázal více pozitiv než negativ. Asi i konkurence se tím zvýšila." 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou