Reprezentační výběry U17 a U19 znají své soupeře pro elitní fázi kvalifikace o postup na mistrovství Evropy

0

Reprezentanti U17 se ve skupině elitní fáze utkají s Portugalci a také s dvěma našimi sousedními státy Polskem a Slovenskem. Kategorii U19 čeká Švédsko, Chorvatsko a rovněž Portugalsko.

Svěřenci Petra Havlíčka (reprezentace U17) se do finálové fáze dostali po dobrých výkonech v první části kvalifikace. Na úvod sice jen remizovali 1:1 se Severním Irskem. V dalších zápasech už však "nadělovali", nejprve porazili 5:0 Maltu a turnaj zakončili výhrou 5:1 nad Skotskem. O postup na finálový turnaj se utkají s Portugalskem, které bez ztáty bodu vyhrálo svoji skupinu. Dále změří síly se Slovenskem, které postoupilo z třetího místa a Polskem, které po porážce s Černou Horou obsadilo druhé místo ve skupině. V Polském výběru by si naši hráči měli dát pozor zejména na Oskara Tomczyka, který se šesti góly stal druhým nejlepším střelcem první části kvalifikace. Pro zajímavost nejlepším střelcem českého výběru je Vojtěch Hranoš, hráč SFC Opava.

 

Petr Havlíček po losu pro fotbal.cz uvedl: „Papírovým favoritem kvalifikace bude Portugalsko, nicméně si myslím, že se jedná o vyrovnanou skupinu a postoupit může každý. My uděláme všechno pro to, abychom z prvního nebo druhého místa postoupili na mistrovství Evropy,"

 

Finálový turnaj hráčů do 17-ti let pořádá v roce 2023 Maďarsko. Na závěrečný turnaj se kvalifikují vítězové skupin a sedm nejlepších týmů z druhých míst.

 

Svěřenci Radka Bejbla (reprezentace U19) v první fázi kvalifikace na turnaji ve Švýcarsku porazili nejprve Andoru 3:0, poté 3:2 domácí tým a nakonec remizovali 1:1 s Řeckem. Druhé místo ve skupině jim zajistilo postup do elitní fáze, kde na ně čeká Portugalsko, Švédsko a Chorvatsko. Finálový turnaj se uskuteční v první polovině července příštího roku na Maltě. Finálového turnaje se zúčastní celkem 8 týmu. Pořádající Maltu doplní sedm vítězů skupin. Pro výběr U19 bude tedy cesta na finálový turnaj mnohem složitější, než pro mladší výběr.

 

Radek Bejbl po losu pro fotbal.cz uvedl: V tuto chvíli je to pouze los. Pro postup ze skupiny bude nejdůležitější, abychom všechna tři utkání dokázali odehrát ve velké kvalitě. Pokud se nám to povede, bude to dobrý předpoklad k tomu, abychom postoupili. Velkým favoritem skupiny bude samozřejmě domácí Portugalsko, které je v posledních letech nejúspěšnějším týmem kategorie U19," 

 

Oba týmy odehrají elitní turnaje svých kvalifikací v březnu příštího roku v Portugalsku.

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou