19. 10. 2022 = den, kdy se přepisovala historie hlučínského fotbalu!

0

Ve třetím kole MOL Cupu se zrodila senzace na úkor mistrovské Viktorie Plzeň, která padla v Hlučíně.

Kdo by to před zápasem řekl, že se mašina z Plzně, která se prokousala mezi fotbalovou smetánku Ligy Mistrů a vede domácí soutěž, zasekne právě na hřišti třetiligového soka. Opak byl však pravdou.

 

Již od losu se domácí borci na utkání těšili a poctivě se na něj připravovali. Plzeň však také nechtěla nechat nic náhodě, když se na utkání dopravila den předem letecky do Ostravy, ale ani to jí na hřišti nepomohlo.

 

"Na zápas jsme se hodně těšili, máme teď slušnou formu, daří se nám a Plzeň jsme chtěli minimálně potrápit. První poločas skončil bez branek, a tím jsme splnili náš částečný cíl. Po pauze nás nejdřív podržel brankář Lapeš chycenou penaltou, a pak jsme šli dokonce do vedení. Po vyrovnávací brance jsme se nezlomili a opět šli do trháku. V závěru utkání to Buchovi pěkně skočilo a bohužel vyrovnal. S klukama jsme si říkali, že je zle, měli jsme těžké nohy, ale pak jsme zásluhou třetího gólu Dominika Smékala zažili neuvěřitelnou euforii“, zhodnotil utkání záložník Hlučína Dominik Mládek.

 

 

"Hráli jsme velmi dobře, soupeře jsme se nezalekli a myslím si, že když do druhé půle nastoupili Bucha, Jemelka a Chorý, tak nás to ještě více nabudilo. Navíc nás podržel několikrát v bráně gólman Lapeš a samozřejmě vše podtrhl třígolový Dominik Smékal, doplnil jmenovec zmíněného autora hattriku.

 

"V dalším kole bych si přál Spartu nebo Slavii, a to nejlépe doma, abychom odměnili naše skvělé fanoušky, před kterými smekám, protože nás při každém dotyku s míčem neskutečně povzbuzovali. Na druhou stranu se však nabízí i varianta hratelnějších soupeřů, kterými mohou být Vyškov či Karviná a pokusit se tak poprat o další kolo", řekl závěrem Dominik Mládek.

 

Po utkání se tak mohli domácí borci i s 1 200 fanoušky zaslouženě radovat z fantastického úspěchu. Drobnou kaňkou závěru utkání se stal fakt, že hosté se ze stadionu raději potichu a bez rozloučení vypařili.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou