Otevřený dopis předsedy TJ Žiželice

0

Otevřený dopis představitele klubu Žiželic v souvislosti s vetováním jednoho z rozhodčích.

"Vážení,

 

dovoluji si vás tímto otevřeným dopisem oslovit v souvislosti s naším vetováním jednoho z rozhodčích, delegovaným KR OFS v Lounech. Zcela chápu velmi neutěšenou, až kritickou situaci s počtem rozhodčích, která je v některých okresech, náš lounský nevýjimaje, už nyní alarmující. Zcela chápu, že je to funkce velmi nepopulární a nevděčná. Sám jsem ji vykonával nesčetněkrát jako oddílový pomezní rozhodčí přes čtyři desetiletí. Velmi dobře vím, že jsem se během tohoto období dopustil mnoha a mnoha pochybení a během zápasú i po jejich ukončení následně dostával do konfliktů nejen s aktéry zápasů z řad soupeře, ale paradoxně i z těch, které jsem zastupoval. Vždy však po určité době, kdy opadly emoce, jsem se dokázal nade vše, co se v zápasech událo povznést a se všemi si následně podat ruku na usmíření. Nikdo z nás není neomylný, chybujeme jako kdokoliv jiný, ať už se jedná o ty, kteří nastupují k zápasům na hřišti jako hráči, rozhodčí nebo funkcionáři. S čím se však nedokáži smířit, je to, aby o výsledcích zápasů lidí, kteří hrávají zápasy tzv. „na žízeň", rozhodovali lidé až patologicky ambiciózní, sebestřední a neuznávající jakékoliv vlastní pochybení.

 

Jak nesčetněkrát komentovali mnohem mnohem zkušenější a povolanější osoby než jsem já, mnohdy reprezentující naší zemi, že nejlepší rozhodčí je ten, který není v průběhu zápasu vidět. Rozhodovat se má na hřišti, nikoliv aby o výsledku snažení všech zúčastněných, kteří věnují svůj volný čas a mnohdy i vlastní zdravírozhodoval egocentrický člověk jen kvůli pocitu své nadřazenosti, který na cestě za svými ambicemi, si ohýbá realitu ku svému prospěchu. Pokud by se jednalo o subjektivní nekritický pohled pouze z mého pohledu, resp. z pohledu fotbalového oddílu, který zastupuji, asi bych se k sepsání tohoto elaborátu neodhodlal. Pokud však vidím, že se to netýká pouze nás, ale např. i dalšího fotbalového oddílu, hrajícího okresní přebor, Baníku Buškovice, který byl citelně poškozen o týden předtím, nedalo mi to, abych se neozval. Obracím se proto i na zástupce všech oddílů, hrající okresní soutěže, řízené OFS v Lounech, aby se vyjádřili. Ať již kladně nebo záporně."

 

S pozdravem

Jaroslav Feciškanin

předseda Tělovýchovné jednoty Žiželice z.s.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou