K fotbalu jsem se dostal jako slepej k houslím, říká Jan Packa

0

Dnes jsme udělali vyjímku a připravili jsme pro vás rozhovor s druhým hráčem kola Janem Packou s Okříšek B. Nyní si s tímto hráčem přečtěte celý rozhovor 

Jak se ti líbí v novém prostředí po přestupu z Přibyslavic?

V Okříškách jsem chtěl hrát už dlouho. Rodinný klub, skvělé zázemí, hospoda s objektivními fans. Navíc jsem v úvodních 3 zápasech od doby co se nelehko zrealizoval můj přestup vstřelil 4 branky, takže paráda.

 

Co říkáš na kvalitu svých spoluhráčů?

 

Moji spoluhráči jsou i moji kamarádi. Kvalitu mají super, ale dohromady jsme víc. Navíc je pro mě čest nastupovat po boku hráčů jako je Ivoš Večera nebo třeba Tomáš Dočkal. Kluci co odkopali spoustu let ve vyšších soutěžích. Samostatnou kapitolou je přítomnost Jáje Jůzy. O tom si s ním zahrát jsem snil od základní školy. Nečekal jsem však, že se mi to někdy povede. Ovšem jeho výkony a fyzická kondice......jsem rád, že na mě počkal (smích). 

 

Branku jsi vstřelil již ve třetím zápase po sobě, která byla nejtěžší?

Nejtěžší a nejdůležitější byla určitě ta první. První zápas za SK a hned gól. Teď můžu hrát v klidu, přesně tak jsem si to přál. Nicméně jsem jich mohl dát už víc, ale v Okříškách je tak nějak zvykem, že se pálí šance. To jsem zapadl dobře. Hlavní je, že nás to nestalo vítězství.

 

Na kterém postu se ti hraje nejlépe? 

Kraj zálohy, ale kam mě trenér postaví, tam hraju. Dopředu lepší, vzadu hořím jako papír.

 

Proč nehraješ od začátku a střídáš? Bude z tebe nový Ole Gunnar Solskjaer?

Hraju jak řekne trenér. Snažím se dělat vše proto, abych byl v základní sestavě. Nemám však problém nastupovat až je soupeř unavený. Zároveň díky své životosprávě musím přiznat, že nejsem hráč, který vydrží 90 minut.

 

SK Huhtamaki Okříšky za tebe určitě utratili nějaké finance. V čem si myslíš, že  jsi nejvíce prospěšný ve svém novém působišti?

O utracených financích nic nevím a ani ta absolutně částka nesouhlasí. Já chci jen jedno. Hrát fotbal s klukama, se kterýma mě to baví a snažit se hrát co nejlíp. Prospěšný budu pouze tím, že budu odvádět nejlepší výkony co jsou v mých silách.  Zároveň si myslím, že jsem dobrej kluk do kabiny a když budu podávat standardně vysoké výkony, třeba se mi otevře i kabina Ačka (smích). 

 

Jak jsi se dostal k fotbalu?

Jako slepej s houslím (smích) 

 

Který je tvůj nejoblíbenější český a zahraniční fotbalový klub?

Mě srdce je od malička sešívané. Ze zahraničí je to bílý balet. Asi proto, že jsem v mládí na několika baletních cvičeních byl a zůstalo mi to.

 

Kdo je tvůj nejoblíbenější hráč?

Zcela jistě Martin Fenin. I když jsem zatím nevypadl z okna, naše lidské i fotbalové příběhy jsou si podobné a tak nějak jsem se v něm vzhlédl. Vzpomínám na jeho hattrick po přestupu do Frankfurtu. Škoda, že mě se to nepovedlo hned první zápas po přestupu do Okříšek.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou