Novinky v Otrokovicích, Uherském Brodě, juniorce Zlína, ve Znojmě a Blansku, díl devátý = Kdo jsou nově Kvítkovice?

0

Jako první v nové sezóně vyběhli na trávník hráči Vrchoviny, kteří v pátek od 18:00 přivítali juniorku Slovácka (výsledek 1:1) a další zápasy nové sezóny soutěže MSFL budou následovat o víkendu. Pro týmy z jihu Moravy a Zlínského kraje se tak čas do prvního podzimního výkopu krátí. A jaké jsou v těchto týmech novinky před startem sezóny?

Začneme Otrokovicemi nebo tedy již nově Kvítkovicemi, které se v loňské sezóně po velmi bídném podzimu zachránily v soutěži, což bylo splnění jejich cíle. Letos budou však určitě hrát v klidnějších vodách tabulky. Před startem sezóny Otrokovice změnily svůj název. K této změně došlo koncem června v dnes již bývalém fotbalovém klubu FC Viktorie Otrokovice. Jeho valná hromada odvolala výkonný výbor klubu v čele s dlouholetým předsedou Janem Ševčíkem a do čela sportovního spolku jmenovala vedení nové. Zároveň se valná hromada usnesla, že spolek, tudíž i fotbalový klub znovu ponese název SK Kvítkovice. Ten navazuje na historii fotbalu v Kvítkovicích. Klub vznikl v roce 1929. Klub dále avizoval, že jeho prioritou je práce s mládeží.

 

V Uherském Brodě jsou před sezónou hlášeny tyto změny: změna na trenérské pozici i v brankovišti. Trenérské kormidlo převzal Lukáš Pazdera a pro klubový web se vyjádřil k tomu, kdo může nahradit Filipa Jíchu, který odešel hájit svatyni druholigového Vyškova, plus klub opustila i jeho dvojka: "V prvním přípravném zápase proti dorostu Slovácka jsme zkoušeli dva nové gólmany. Poločas odchytal Jakub Somberg ze Zlína, ve druhé půli se mezi třemi tyčemi objevil nadějný Petr Kozelek z Hodonína. Oba udželi čisté konto, takže s jejich výkony jsem byl spokojen. Proti Lanžhotu nastoupil v brance v základní sestavě zkušený Vít Nemrava a určitě nás podržel. Mohu prozradit, že dva z těchto tří gólmanů budou nakonec v kádru Uherského Brodu." 

 

Zlínská juniorka v přípravě prohrála pouze jeden zápas, a to s druholigovým Prostějovem. Mimo tuto porážku si však připsala skapl Karviné 2:0, bezbrankovou remízu s Líšní či výhru nad Trenčínem 2:1. Do Kroměříže během letní pauzy přestoupilo její útočné eso - Šimon Chwaszcz, a tak uvidíme, jak se juniorce Zlína bude na podzim dařit.

 

Znojmo, které by také jistě chtělo hrát klidný střed tabulky, přišlo před sezónou o svého nejlepšího střelce a kapitána Tomáše Okleštěka, který přestoupil do TJ Start Brno.

 

A v poslední řadě Blansko, které na jaře výsledkově tápalo, hraje první kolo doma s favoritem z Kroměříže a nenaladilo se na ně zcela ideálně, když v poháru podlehlo Bohunicím, nováčkem Divize D 0:1.

 

Jistě všichni hráči zmíněných týmů a jejich fanoušci se těší na víkendový start soutěže.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou