Jaká bude nová sezóna pro týmy z Vysočiny? Díl osmý = očima trenérů FC Velké Meziříčí a SFK Nové Město na Moravě

0

Jako první v nové sezóně vyběhnou na trávník hráči Vrchoviny, kteří přivítají juniorku Slovácka (výsledek 1:1) a další zápasy nové sezóny soutěže MSFL budou následovat o víkendu. Pro druhý tým z Vysočiny startuje sezóna 6. 8. utkáním v Uherském Brodě a my Vám níže přinášíme rozhovory s trenéry obou mužstev těsně před začátkem podzimu.

Trenér Jan Šimáček dovedl v loňské sezóně Velké Meziříčí k solidnímu devátému místu a k letní přípravě se pro klubový web vyjádřil takto: „Celkově spokojený být nemůžu. Řešíme příchody i odchody na poslední chvíli, náhradu je v dnešní době těžký někde sehnat. Kádr není pořád uzavřený a očekávám, že se bude ještě doplňovat, tudíž nějaká sehranost bude znát. Dále drobné výpadky v tréninkovém procesu jednotlivých hráčů nejsou optimální, protože letní příprava je letos hodně krátká a každý vynechaný trénink se musí v úvodu sezóny projevit.“ Zároveň potvrdil, že by se jeho tým chtěl v nové sezóně pohybovat tabulkově podobně: „To samozřejmě ukáže čas, je jasný, že kádr se skládá postupně a nějaký čas to bude trvat, než si to sedne. Já budu rád za klidný střed tabulky, problémy jsou všude a bude pouze na nás, jestli pochopíme, na co máme a nebudeme vymýšlet na hřišti věci co nám nejsou vlastní. Z týmu odešla fotbalová kvalita a zkušenost a my ji budeme muset nahradit mladickým elánem a bojovností, když to nepochopíme, tak budeme mít v soutěži problémy.“

Naopak nové trenérské Vrchoviny má cíle před sezónou skromnější, a to zejména v souvislosti s loňskou sezónou, kterou zakončili na první nesestupové pozici. Do role trenéra se ze hřiště přesunul Lukáš Michal a letní přípravu pro klubový web hodnotil takto: „S letní přípravou jsem celkem spokojen, trénovali jsme v dobrém počtu hráčů, tréninky měly tempo i úroveň a věřím, že nás dobře připravili na start sezóny. Drobnou komplikací bylo zrušení generálky, ale i s tím jsme si poradili.” Zároveň doplnil cíle pro novou sezónu: Rádi bychom se vyhnuli sestupovým vodám. Nemáme široký kádr, proto bude záležet na zdraví hráčů, ale chtěli bychom hrát určitě výše, než tomu bylo v poslední sezóně.”

Oběma týmům z Vysočiny přejeme v nové sezóně hodně úspěchů a fanoušci se jistě nemohou dočkat vzájemného derby.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou