Přeštice opouští trenér. Může za to hlavní sponzor ROBSTAV?

0

Peníze nejsou vše, i když se to na první pohled může zdát. Celkem značné zemětřesení se zřejmě díky financím a rozdílné filozofii odehrálo v týmu FK ROBSTAV Přeštice, jehož A-tým postoupil do třetí nejvyšší soutěže (ČFL A) a B-tým od nové sezóny bude hrát v 1.A třídě, kam také postoupil. A právě hlavní trenér rezervního týmu v úterý ohlásil své odvolání z pozice hlavního trenéra.

Pavel Dobrý, který devadesátých letech působil i ve Viktorii Plzeň, za níž nastoupil do 9 prvoligových zápasů, později hrál převážně soutěže v Německu (např. za Paderborn, Magdeburg či Dynamo Drážďany), v úterý odpoledne na facebookové stránky rezervního přeštického fotbalového týmu, kterému dělal hlavního trenéra, napsal rozhodnutí, které vyplynulo v posledních dnech z jednání s vedením týmu a hlavním sponzorem.

 

"Vzhledem k odlišným názorům filozofie Robstavu a TJ Přeštice (mojí osobou), jsem byl odvolán p. Radkem Kozákem a šeftrenérem p. Stanislavem Purkartem z funkce trenéra," začal svůj příspěvek Pavel Dobrý.

 

Následně se podělil o důvody, které k rozhodnutí vedly. "Jako pro trenéra je pro mě neakceptovatelné, aby mi kádr hráčů dělal někdo jiný! Hráče někdo posílal někam, kam nechtějí! Pokud se budou nechat trenéři ovlivňovat vedením, aby jim dělal sestavu (kádr), nikdy se nestanou trenérem, kterého bych si já a myslím i hráči vážili. Pro mě je každý hráč nějaká osobnost s charakterem, temperamentem a ne figurka, se kterou můžu posouvat jak na šachovnici! Chtěl jsem zachovat kostru Přeštic a ne udělat v budoucnu tady 2 umělé týmy. Tohle je amatérský klub! Budu stát za hráčema, kterým děkuji, že se za mne postavili a jsem přesvědčen, že by na konci sezóny byli v přeboru. Věřím, že o nich ještě uslyšíme."

 

Tato situace je znepokojující nejen proto, že před začátkem sezóny bude muset tým doplnit pozici trenéra někým jiným, ale také proto, že sezóna přeštické rezervě začíná již tento víkend.

 

PODOBNÁ SITUACE V MÝTĚ?

Zároveň je třeba připomenout, že s ohledem na financování a způsob vedení klubu, bylo rušno už na jaře 2022 v TJ Slavoj Mýto. Zde totiž působili někteří hráči (konkrétně bývalý ligový hráč Martin Zeman, Martin Patrovský, Michal Růžička, Jakub Kadar, Filip Renza, Ondřej Pecháček a Leonid Gavrylovskyy), kteří byli dosazeni do týmu právě hlavním sponzorem z Robstavu, který do minulé sezóny financoval nejen přeštický celek, ale také celek z Mýta, ve kterém nechával rozehrávat hráče pro přeštické Áčko. Vedení Mýta zde v průběhu jara odvolalo po apelu místních hráčů tehdejšího trenéra Luďka Kopřivu, který byl na začátku jara dosazen za předchozího trenéra Luboše Vašicu.

 

Celou situaci tehdy monitoroval Deník.cz, který nejprve informoval o tom, že jeden z hráčů, který v Mýtě byl placen právě Radkem Kozákem z Robstavu, nechce dělat problémy ve směru ke slovnímu zákazu odehrát nadcházející zápas, který od svého "zaměstnavatele" dostal. Následně byl k věci zpovídán i Luděk Kopřiva, který hodnotil svůj náhlý příchod jako nedobře načasovaný, ale zároveň se nebál hodnotit mýtský fotbal jako "námět na další sérii Okresního přeboru".

 

Hráči z Mýta se následně přesunuli tedy na tréninky do Přeštic a do nové sezóny se jim hledal nový celek, kam by Kozák své hráče vyslal, přičemž jistě chtěl zanechat jejich vytíženost nejlépe na divizní úrovni. Martin Zeman dle očekávání zamířil do přeštického Áčka, do ČFL. Martin Patrovský, Michal Růžička, Filip Renza, Ondřej Pecháček a Leonid Gavrylovskyy zamířili do divizních Mariánských Lázní a Jakub Kadar se vrátil do Holýšova, který hraje krajský přebor.

 

TJ Slavoj Mýto poté byl nucen na sníženou kvalitu v kádru odhlásit divizní soutěž, přihlásil krajský přebor a svůj B-tým poslal z 1.A třídy o soutěž níže.

 

Nyní tedy v Přešticích nastává podobná situace, která nastala po zimní přípravě v Mýtě - výměna trenéra na poslední chvíli. Dopadne to pro přeštickou rezervu nakonec dobře, nebo mezilidské vztahy nakonec rozhodnou o "zachování kostry Přeštic v rezervním týmu a ne udělat v budoucnu 2 umělé týmy", jak si přál Pavel Dobrý?


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou