Start nové sezóny MSFL se blíží = jaké bude mít pro sezónu 2022 - 2023 složení?

0

Loňské jaro v MSFL bylo ovlivněno odstoupením Dolního Benešova ze soutěže, ale pro start nové sezóny se již počítá standardně s plným počtem osmnácti účastníků. Jaké týmy MSFL opustily a kdo naopak soutěž doplnil? Odpovědi naleznete níže v článku, dva týdny před prvním podzimním výkopem.

Ještě na startu jarní části loňské sozóny byla horkým kandidátem na postup do FNL Kroměříž, která však postupně výsledkově chřadla a první místo nakonec s přehledem slavila Olomouc B. Olomoucké béčko čeká již příští týden ostrý start v druhé nejvyšší soutěži, když přivítá v domácím utkání béčko Sparty.

 

Hráči a týmy třetí nejvyšší soutěže si na svůj první podzimní výkop počkají o týden navíc. Které týmy soutěž opustily?

Loňská jarní část sezóny byla dohrávána bez Dolního Benešova a jako druhý sestupující ho doplnilo béčko Jihlavy. Pro příznivce Dolního Benešova je jistě skvělou zprávou to, že před týdnem odehrál téměř po půlroční pauze přátelský zápas a 6. 8. začne své boje v rámci Krajského přeboru. Po vítězné obnovené premiéře klubu s divizním Bruntálem (5:2) se k zápasu pro Opavský Deník vyjádřil trenér Jaroslav Samson takto:

 

 

„Stavíme v Dolním Benešově zbrusu nový tým. Z loňského kádru zůstali pouze tři hráči. Utkání bylo pro nás zajímavé i proto, že jsme hráli po půlroce. Soupeř proti nám nastoupil v oslabené sestavě. Nicméně výsledek je pro nás povzbuzením do další práce." Béčko Jihlavy odstartuje po sestupu do Divize D soutěž 7. srpna zápasem ve Ždírci nad Doubravou.

 

Trochu šokem se naopak stalo rozhodnutí vedení FC Vratimov, které ohlásilo konec v MSFL, licenci darovalo do Vítkovic a nově bude hrát Krajský přebor.

 

A co noví účastníci MSFL?

Které týmy jsou v MSFL nově? Již zmíněné MFK Vítkovice jsou prvním nováčkem v MSFL, když po čtvrtém místě v Divizi F získaly licenci pro třetí ligu. 

 

Druhým nováčkem, který si však postup vykopal na hřišti, se stal 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí. Skončená sezóna 2021/22 bude v jeho klubové historii zapsána zlatým písmem, jelikož mužský tým dokázal vyhrát svou skupinu Moravskoslezské divize, sk. F. Mezi novinky klubu patří mimo jiné to, že mezi jejich posily se zařadil Adam Varadi, bývalý hráč FC Vratimov.

 

FK Hodonín ve své Divizi D exceloval, vyhrál ji s velkým bodovým náskokem, je další novou tváří MSFL a místní fanoušci se jistě těší na první kolo MSFL, kdy jejich hráči doma 6. 8. přivítají Znojmo. Určitě je zapotřebí zmínit, že v prvním přípravném zápase Hodonín porazil 7:0 dalšího účastníka MSFL, a to Blansko.

 

Poslední novou tváří MSFL je tým SK Hranice, které se po patnácti letech vrací do  Moravskoslezské fotbalové ligy. Zasloužený postup si hraničtí uhráli díky suverénímu jaru a v přípravě již zdolali například Frýdek Místek i Slovácko B.

 

Další týmové obsazení MSFL zůstává pro novou sezónu beze změn a ještě před startem nového ročníku Vám přineseme novinky z jednotlivých klubů.

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou