FOTO: Vítězství v poháru urvaly Hředle až v penaltách

0

Finálový zápas týmů z rozdílných soutěží je za námi. Pavlíkov se papírového favorita nezalekl a ukázal, že chce sehrát v utkání důstojnou roli. To se také potvrdilo a chvilkami byl celek z nižší soutěže lepší, dokonce šel do vedení. Hředle ale do kabiny stihly vyrovnat a v penaltovém rozstřelu finále ovládnout.

FK Hředle - SK Pavlíkov 2:1 po pen. (1:1)

 

Branky: 44. Rais - 34. Čech

 

ŽK: 53. T. Čuda, 85. Bechner - 64. Bureš, 68. Čech, 72. Macák

 

ČK: 80. Kindl

 

Sestava FKH: Malinovský - Rais (93. Dan. Minařík), Somol, Kroupa, Žihla - T. Vitner, Sláma, T. Čuda (76. A. Vitner), M. Čuda (40. M. Vitner) - Amauwah (46. Dav. Minařík), Bechner. Trenér: Jan Sklenář.

 

Sestava SKP: Tureček - Vávra, L. Polcar, Bureš, Řezáč - Jiroušek (46. Koc), Kalaš (57. Kindl), Čech (71. Podhorský), Macák (88. Erben) - O. Polcar, Chytrý (71. Ikrényi). Trenér: Luboš Gebhart.

 

Rozhodčí: HR - Jan Beneš - AR1 - Petr Beneš, AR2 - Adam Beneš, 4R - Vladimír Týče, DFA - Tomáš Klíma.

 

Tři stovky fotbalových příznivců si našlo o Zelený čtvrtek cestu na Městský stadion SK Rakvoník, kde se odehrálo od 17:00 hod. finále okresního poháru. První desetiminutovka utkání nepřinesla nic zajímavého. Malé zaváhání L. Polcara nepotrestal Bechner, kterému dal obratem pavlíkovský kapitán najevo, že souboje s ním nebudou nic lehkého. Na druhé straně našla levačka Čecha hlavičku Jirouška, ta ale postrádala razanci.

 

Ve 13. minutě poslal do hředelského vápna pěkný centr Vávra, ale míč propadl na roh. Ve 20. minutě využil Kalaš hředelského zaváhání, řítil se na branku, ale cestu mu znemožnilo duo Somol a T. Čuda. Z následného rohového kopu se dostal odražený míč k Jirouškovi, ten prováhal čas na zakončení a o míč přišel. Následoval míč za obranu na Bethela, kterého výborně zastavil na poslední chvíli Chytrý.

 

Krátce před půl hodinou hry musel akrobaticky vyrážet Tureček prodloužený míč z přímého kopu na roh. I následná standardka od praporku přidělala pavlíkovskému brankáři práci. Další roh rozehráli zelenobílí nakrátko, míč si do vápna navedl Sláma a mířil těsně vedle přední tyče. Ve 34. minutě se měnilo skóre. Vávra poslal centr na Jirouška, který chytře lízl míč na zadní tyč a jeho pokus musel vyrážet Malinovský. Ten vyškrábl míč pouze na tyč, od které se dostal k Čechovi a zkušený pavlíkovský hráč dorážkou rozvlnil síť - 0:1.

 

Hředle vstoupily do utkání tak trochu se zataženou ruční brzdou a tempo ze strany zelenobílých nebylo takové, jaké by příchozí fanoušci čekali. Pavlíkov si dokázal vytvořit tlak i šance, ze kterých se dočkal zaslouženého vedení. To ale nevydrželo červenobílým moc dlouho. Krátce po úvodní brance se blýskl individuální a odvážnou akcí Bureš, ale jeho myšlenku nikdo z pavlíkovských hráčů nepochopil.

 

Na druhé straně se k prvnímu zajímavému zakončení dostal dosud spící kanonýr Bechner, ale jeho pokus zpoza vápna nenašel prostor branky. Ve 41. minutě se na druhé straně elegantně prosadil O. Polcar přes Somola. Po svém průniku našel Macáka, ten se ale neprosadil. Hředle chtěly do poločasu vyrovnat a s blížícím se koncem prvního dějství svého soupeře začaly přehrávat. V zadních řadách Pavlíkova odrážel několik průniku výborně hrající Chytrý.

 

Běžela 43. minuta a Hředle se dočkaly vyrovnání. Vávra fauloval na hranici šestnáctky Bechnera, který se snažil dostat do vápna. Standardku zahrával T. Vitner, který poslal centr do vápna. Jeho nabídku vyslyšel Rais, který se v nabíhajícím chumlu prosadil a chytrou hlavičkou poslal míč přímo k zadní tyči - 1:1. Pavlíkov tak neudržel vedení a do druhé poloviny vstoupily oba celky za nerozhodného stavu.

 

Ani ve druhém poločase nesložili hráči Pavlíkova zbraně a do svého soupeře se dokázali dostat. Nepříjemností bylo vynucené střídání aktivního Kalaše, ale i s tím si dokázali červenobílí poradit. Čech obral o míč Raise, posunul na Macáka a ten hledal před brankou O. Polcara. Pavlíkovský mladík ale gólovou šanci nevyužil a odkrytou branku netrefil. Krátce poté měl O. Polcar další šanci. Svou rychlostí pláchl hředelským obráncům, ale v důležité chvíli si míč příliš předkopl a Malinovský byl na hranici vápna včas.

 

Obratem se to mohlo Pavlíkovu vymstít. Po dvou velkých šancích se hra přesunula na druhou stranu, kde zahrávaly Hředle přímý volný kop těsně za vápnem. Míč si postavil Bechner a tvrdou ránou provětral Turečka, který střelu na svou stranu musel s vypětím všech sil vyrážet. Vyražený míč ale skončil na hlavě Dav. Minaříka, ale jeho pokus mířil nad. Hředle pouštěly místo svého tlaku svého soupeře do šancí, v další takové byl Bureš. Ten se opřel do centru a donutil Malinovského k dalšímu zákroku.

 

Čas plynul a zdálo se, že zápas v základní hrací době nebude mít vítěze. Do hry naskočili hned dva hráčí, kteří mají kvalitu na to utkání rozhodnout. Na jedné straně to byl A. Vitner, na té druhé Ikrényi, kterého do základu nepustila teplota. V 80. minutě fauloval Kindl hředelského zadáka Žihlu a ten jeho nedovolený zákrok okomentoval. To se pavlíkovskému střídajícímu hráči nelíbilo a poslal Žihlu hlavičkou k zemi. Sudí Jan Beneš na nic nečekal a nebál se zcela zaslouženě ukázat červenou kartu. Kindl tak zcela zbytečně oslabil svůj tým, který musel přečkat zbytek zápasu v početní nevýhodě.

 

Ve zbylém čase to byly Hředle, které okupovaly pavlíkovskou šestnáctku. Na křížnou střelu A. Vitnera nedosáhl ve skluzu Rais. Velmi dobrou pozici měl v další příležitosti Sláma, mířil ale pouze do středu branky, kde byl připravený Tureček. Zbylé nastavení už nic vážěného nepřineslo a o vítězi finálového zápasu musely rozhodnout až penalty. Jediným, kdo v rozstřelu selhal, byl překvapivě kapitán L. Polcar, když svou střelou do středu branky orazítkoval břevno. Zbylí vyvolení byli úspěšní, poslední a rozhodující pokutový kop proměnil Bechner a Hředle mohly začít slavit - 2:1 po pen.

 

O tom, že Pavlíkov rozhodně nepropadl a naopak držel s papírovým favoritem krok a dokonce jej v některých pasážích přehrával, svědčí hodnocení Petra Ikrényiho. „V první řadě bych chtěl pogratulovat soupeři k zisku poháru. Myslím si, že jsme okresnímu fotbalu neudělali ostudu a fanouškům se fotbal musel líbit. V první půli jsme měli o něco více ze hry a několik šancí jsme neproměnili. Věděli jsme, že má soupeř dobré standardní situace, kdy jednu takovou jsme před koncem poločasu nedokázali pohlídat. Střídání Fandy Kalaše z důvodu zranění pro nás bylo ztrátou, já jsem taky nebyl připravený kvůli zdravotnímu stavu na celý zápas. Mrzet nás může také vyloučení našeho hráče. V penaltovém rozstřelu to byla loterie, my jsme bohužel jednu neproměnili, soupeř proměnil všechny. Děkuji fanouškům za krásnou atmosféru, teď se musíme soustředit na soutěž, přípomíná důležitost postupu do vyšší soutěže talentovaný pavlíkovský fotbalista.

 

Že Hředle neodehrály zápas tak, jak chtěly, naznačuje ve svém ohlase trenér Jan Sklenář. „Tohle utkání mnoho krásy na hřišti nepobralo. Oboustraně hodně opatrný zápas. Nám celkově ten zápas příliš nevyšel. Moc nám nefungoval střed hřiště, kde byl Sláma solidně krytý a nefungovalo to ani moc vepředu, kde jsme nedokázali udržet míče, abychom mohli lépe doplňovat. Pavlíkovští hráli hodně dobře a zhruba to, s čím jsme počítali. Navíc celý tým, nejenom obranu, dirigoval skvěle Lukáš Polcar. Paradoxně to byl on, kdo v penaltovíém rozstřelu selhal. Nám se do obrany Pavlíkova nedařilo vůbec dostat, a tak jsme hrozili pouze ze standardních situací. Stejně jako ve spoustě zápasů jsme nezvládli bránění po autovém vhazování soupeře, kdy jsme nechali trestuhodně volného Čecha. Musel bych hodně pátrat do historie, kdy jsme dali pět penalt za sebou. Vyšlo i střídání Dana Minaříka, který šel na plac především kvůlli penaltám a jako dorostenec to zvládl zcela perfektně,“ říká hředelský lodivod.

 

Galerie v podání Petra Růžka, jehož kvalitní fotografie si můžete prohlédnout také ZDE.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou