Jiří Kotáb - VŠE v Praze: UFoL je jedna z mála možností, jak si v dnešní online době studenti mohou udělat vzájemné vazby. Ať už přátelské či profesní do budoucna

0

Po Pavlu Korbelářovi z ČVUT jsme oslovili postupně další zástupce vysokých škol, kteří nám sdělují informace o jejich školních týmech, názorech na soutěž a svých ambicích. Jedním z nich je také Mgr. Jiří Kotáb, Ph.D., zástupce a trenér fotbalového týmu Vysoké školy ekonomické v Praze. 

1) Jak byste zhodnotil minulý ročník? Projekt celkově, ale i výsledkově ze strany školního týmu?

Myslím, že první ročník byl úspěšný, co se týká projektu celkově - myslím, že si tato soutěž postupně získává respekt napříč fotbalovou veřejností i ve školách, ale chvíli to ještě bude trvat, než to bude renomovaná soutěž, podobně jako má ULLH (Univerzitní liga ledního hokeje, pozn. redakce) například hokej. Myslím, že je škoda, že se ve skupině odehrajou jen tři zápasy a že se nehraje systémem doma-venku. 

 

Z hlediska výsledků našeho týmu VŠE, tak jsme byli maličko zklamaní, jelikož jsme nezvládli první zápas proti ČZU. Druhý zápas proti UK byl složitý, byl to nakonec vítěz prvního ročníku a poté už jsme sice předčili výrazně VŠCHT, ale na postup už to nestačilo. 

 

2) Co Vaší školu přimělo pokračovat v projektu? V čem vidíte přínos pro studenty?

Určitě chceme dokázat, že letos máme na to hrát o nejvyšší příčky. Už probíhají i tréninky před začátkem ligy, což jsme minulý rok nestihli a ze začátku sestavu dost lepili. Přínos pro studenty je jasný - zaprvé získají fotbalovou konfrontaci s ostatními školami, za druhé mohou reprezentovat svoji VŠ - je to o sounáležitosti se svojí školou. Pak také je to i tvorbě nových vazeb mezi studenty - v dnešní době, kdy je celá řada výuky prováděna online - tak je UFoL jedna z mála možností, jak si studenti mohou udělat vzájemné vazby ať už přátelské či profesní do budoucna. 

 

3) Je o zápis na soupisku školního týmu veliký zájem? Proběhly nebo proběhnou nějaké změny?

Zájem o reprezentaci na VŠE je a věřím, že se podaří dát dohromady silný tým a dobrá parta, která bude táhnout za jeden provaz. Určitě počítáme se zařazením několika nováčků v letošní sezóně. 

 

4) Probíhají už nějaké společné tréninky, nebo spoléháte na individuální kvalitu a připravenost hráčů?

Tréninky již probíhají, jelikož se sezóna blíží. Několik jich bohužel zhatil Covid, ale věřím, že budeme připravení lépe než loni. V kádru máme dost hráčů, kteří hrají ve svých klubech na úrovni krajských přeborů či divize a ti samozřejmě trénují ve svých klubech.

 

5) Co říkáte na rozlosování Vaší skupiny a Vaše soupeře?

V Praze bývá skupinová fáze vždy náročná, takže se těšíme na první souboj proti VŠCHT, se kterým se střetneme opět po loňském vydařeném zápasu, následně nás čeká zápas proti obhájci soutěže týmu UK - to nebude nic lehkého, ale chceme soupeře jistě potrápit více než loni a nakonec nás čeká nováček soutěže Anglo-Americká Univerzita. Tam uvidíme, jak se tomuto týmu bude dařit, ale nováčci hrájí vždy s velkým elánem, takže počítám, že nás nečeká nic lehkého. 

 

6) Jaké jsou ambice školního týmu?

Ambice máme určitě nejvyšší, jinak to u nás ani nejde. Naším cílem je jednoznačně umístění do druhého místa a postup ze skupiny. Já si osobně přeji, abychom se scházeli ke všem zápasům v co nejsilnější sestavě a maličko tajně doufám, že bychom mohli potrápit loňského vítěze - tým UK a zkusili vyhrát základní skupinu, protože je to i zároveň kvalifikace pro Akademické hry 2022.

 

Články o VŠE z minulého ročníku:

Pražské univerzitní derby dopadlo jednoznačně

Karlovka nezaváhala ani podruhé, VŠE stále bez bodu

Pražské derby nabídlo reklamu na fotbal


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou