Minulý ročník jsme zvládli na jedničku, říká předseda UFoL a zástupce ČVUT, Pavel Korbelář

0

Prvním zpovídaným zástupcem týmu je Pavel Korbelář, který navíc v projektu Univerzitní fotbalové ligy zastává velice důležitou funkci. Jak hodnotí minulý ročník a připravuje se už ČVUT na první soutěžní zápas?

Blíží se start druhého ročníku UFoL. Jak byste ale zhodnotil ten minulý? Probíhalo vše podle plánu, nebo se vyskytly nějaké problémy?

Loňský ročník proběhl dle očekávání i když trošku v hektickém tempu. Přesto jsme vše zvládli na "jedničku". Nejvíce bych ocenil přístup vedoucích jednotlivých týmů, kteří velmi aktivně spolupracovali a díky nim vše proběhlo dle plánu.

 

Do UFoL se přihlásily nové školy. Jaké to jsou a věříte, že se zájem v dalších letech ještě rozroste?

Mám velkou radost že se do soutěže přihlásily 3 nové týmy. Zatím jsme naplnili kapacitu ligy na 16 týmů. Po konzultaci s STK jsme dospěli k názoru, že rozšiřovat soutěž víc nebudeme a pro další ročníky připravíme kvalifikační utkání, abychom udrželi v univerzitní lize určitý výkonnostní stupeň. Dalším pozitivním jevem je, že již nyní projevily další týmy zájem o účast v univerzitní lize pro rok 2023.

 

Kromě předsednictví soutěžní, technické a disciplinární komise jste zástupcem ČVUT. Máte v kádru nějaké změny? A již u vás probíhá nějaká příprava na první skupinové kolo?

Ano jsem i vedoucím trenérem týmu ČVUT a již probíhají přípravné tréninky na další ročník. Jelikož mám v týmu zkušené hráče, kteří mi pomáhají s organizací, tak mojí hlavní činností v týmu je komunikovat s vedoucím jiných týmů a domlouvat termíny utkání. Změny v kádru máme, neboť studenti přicházejí a odcházejí, ale jádro týmu máme celkem ustálené a snažíme se doplnit vždy mladými hráči, což se nám relativně daří. Přesto náš tým nepatří mezi nejlepší v soutěži, ale budeme se snažit potrápit týmy pražské UK, olomoucké univerzity, Západočeské univerzity a Masarykovy univerzity, kteří patří mezi pravidelné favority akademického fotbalu již řadu let. 

 

Jaké má škola ambice na umístění?

Naším cílem je především vytvořit dobré jádro týmu a bavit se fotbalem. Samozřejmě chceme vyhrávat a dostat se nejblíže k finálovému utkání. Reálný cíl pro nás je postup ze skupiny. Dalším krokem v turnaji by pro nás byl velký úspěch.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou