Osvětlení z parkoviště nestačilo, utkání se kvůli tmě nedohrálo

0

Jak to dopadá, když se nedomyslí důsledek změny času? To se přesvědčili fotbalisté rezerv Horšovského Týna a Staňkova v domažlické IV. třídě.

Zápas měl v neděli, po změně na zimní čas, stanoven začátek na 16:00. A hráči už před zápasem tušili, že při západu slunce krátce po půl páté bude zázrak, pokud by odehráli celých devadesát minut. Hřiště v Horšovském Týně totiž nedisponuje umělým osvětlením. Rozhodčí po dohodě se zástupci týmů nakonec zahájil utkání v nejrychlejší možný čas, už v 15:50, aby se jeho co největší část odehrála za přijatelné viditelnosti. 

 

V závěru utkání už ale opravdu vidět nebylo. V čase 86:15 hostující družstvo reklamovalo, že po tmě se fotbal hrát nedá. "Nechal jsem provést následný rohový kop hostující mužstvo a utkání ukončil pro nedostatečnou viditelnost," popsal sudí v zápisu. Domácí v té době vedli 2:1. "Po utkání přišel vedoucí týmu hostů s tím, že si vše promyslel a že nesouhlasí s výkopem utkání od 16:00 z důvodu, že dle jeho slov nebylo možné utkání dohrát za viditelnosti, aniž by nedošlo ke zranění hráčů," sdělil sudí s tím, že toto hosté neprohlásili před utkáním, ale až po jeho předčasném ukončení.

 

Rozhodčí popsal, že z jeho pohledu byla viditelnost od 80. minuty na hraně dohrání utkání a mohlo dojít ke zranění hráčů: "Přesto bylo uděláno vše pro to, aby se utkání dohrálo, bohužel domácí oddíl nemá k dispozici na hlavním hřišti osvětlení a to z parkoviště přilehlého obchodu nebylo dostatečné, osvětlilo cca 25-30% středu hrací plochy. Obě pokutová území byla neosvětlena a hráčům by hrozilo zranění - především v pokutovém území domácích u hasičárny."

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou