Inzultace rozhodčího a hromadná bitka v zápase okresního přeboru!

0

AKTUALIZOVÁNO. Tento zápas v okresním přeboru Vsetín se vymkl. Do utkání, které skončilo hromadnou strkanicí, nastoupil v dresu Hutiska i exteplický trenér Radim Kučera. 

V zápase OP Vsetín mezi domácím Hutiskem a hostujícím Zubří vedli po půli favorizovaní hosté 2:1. Domácí ve druhém poločase stihli vyrovnat, jenomže nakonec se nejen výsledek zápasu bude řešit od stolu. Zápas se totiž kvůli inzultaci rozhodčího a následné strkanici nedohrál.

 

„Začátek duelu vyšel lépe hostím a již ve druhé minutě skórovali. O pět minut později ale dokázal Kozák vyrovnat. Zbytečně jsme pak inkasovali v závěru první půle druhou branku. Druhou půli jsme zaskočili hostující celek a Josef Slovák dvěmi přesnými zásahy otočil duel v náš prospěch. Hosté šest minut před koncem srovnali. Těsně před koncem dali čtvrtou branku, kterou rozhodčí později odvolal," sdělil Rostislav Malina, činovník Hutiska. Právě odvolaná branka stála za vznikem nesportovního dění, které vedlo k předčasnému ukončení zápasu. "Co poté následovalo, již nepatří do fotbalu, ale do jiného sportu. Závěr utkání nechci komentovat," sdělil domácí zástupce.

 

Martin Pavlíček, činovník Zubří, popsal situaci pro klubový web fczubri.com. „Vstřelili jsme vedoucí gól na 4:3, který ale znamenal nevídané. Rozhodčí gól uznal, slétli se na něho domácí hráči, jeden byl vyloučen a tak gól neuznal, protože „prý byla ruka". To se slétli na rozhodčího zase naši hráči, že nemůže jen tak změnit názor, když na něho zatlačí. Někteří hráči byli už pěkně nabroušení z jeho chybných výroků na obě strany, a jelikož to bylo několikáté strčení do rozhodčího a nadávka, zápas předčasně ukončil. Bohužel se strhla i strkanice mezi hráči, což prostě do fotbalu nepatří. Navíc se pak při odchodu hráčů do šaten přidali do strkanic i domácí fanoušci. Závěr zápasu tak byl naprosto otřesný a omlouváme se všem fanouškům, kteří na Hutisko dorazili a museli to vidět. Zápas tak bude mít určitě dohru u disciplinární komise."

 

Že situace byla značně vyhrocená dokládá i přepis zprávy hlavního rozhodčího Jakuba Orsága ze zápisu. Dle něho nejprve vyloučil domácího Michuta, který mu sprostě nadával, když nejprve chtěl uznat branku. Když si poté verdikt rozmyslel, hostující Borák rozhodčího dle jeho popisu začal tahat za dres, aby mu pak po udělení červené karty kartu vytrhnul. Přidal se i hostující Berka: "Chytil mě pod krkem se snahou mě trefit do obličeje se slovy: "Tak to jsi zm*de pos*al toto," popisoval sudí v zápisu. To nebylo vše, se svou troškou přispěchal ze Zubří i Raždík, který se měl snažit sudího udeřit a vulgárně mu vyhrožoval. Sudí tak zápas ukončil a řešen bude před disciplinární komisí. Následovala potyčka i s diváky zápasu...

 

A jak vypadal protest hostujícího celku? "Nesouhlasíme s obviněním, že závěrečnou strkanici vyprovokovali naši hráči. Rozhodčí náš gól na 4:3 uznal (nutno podotknout, že ani domácí pomezní nesignalizoval žádné porušení pravidel). Domácí hráči se ale na rozhodčího slétli, strkali do něj, vulgárně ho uráželi (dokonce padlo, že ho zabijou, jestli to uzná) a jeden domácí hráč byl hned vyloučen. (...) Ano, naši dva vyloučení hráči byli vulgární, ale to bylo 22 hráčů, včetně laviček. Rozhodčímu vzal z ruky červenou kartu Berka, Borák určitě ne, Borák ji pohozenou dal jen na lavičku. No a jelikož to bylo několikáté strčení do rozhodčího a nadávka, zápas předčasně ukončil. Ukončení zápasu nebylo v 87. minutě, ale v 90. a tak jsme my i tým Hutiska mysleli, že ukončil zápas po uplynutí času 90 minut. Bohužel se strhla i strkanice mezi hráči. Navíc se pak při odchodu hráčů do šaten přidali do strkanic i domácí fanoušci. Zde taky podotýkáme, že rozhodně situaci nezvládla pořadatelská služba. Hlavní rozhodčí píše, že díky asistentovi rozhodčího a pořadatelům nedostal od Berky a ostatních pěstí, lže, máme video kde není ani jeden a pomáhá mu trenér Zubří Nerad, kde situaci uklidňoval."

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou