Damková: Novým lidem ve fotbale přeju úspěch, ale měli by mlčet

0

Mediálně tak nevýrazná, jak jen je to možné, je v poslední době bývalá ligová sudí a šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková. Nyní byla hostem podcastu Tomáše Řepky "Red card" a měla co říci jak k novému vedení, tak ke svým starým známým.

Tomáš Řepka ve svém podcastu na nic nečekal a hned jeho první otázka zněla, komu by Damková dala červenou kartu. "Těch lidí by bylo víc," spustila bez okolků. „Ve fotbale jsou noví lidé. Přeju jim úspěch, ať se daří. Někteří by měli ale raději mlčet než něco říkat a hrát si na očistu fotbalu. Měli by si ale zamést před vlastním prahem. Fajn, ať čistí fotbal, dělají to, co si myslí, že je nejlepší. Ale ať raději mlčí a vzpomenou si na svoji historii, protože každý má za sebou nějaký škraloup," řekla členka komise rozhodčích UEFA a FIFA.

 

Damková mimo to školí arbitry na MS a ME, kde také působí jako delegátka.

 

Řeč musela přijít i na to, jak vnímá současnou situaci kolem sebe a svého partnera Romana Berbra. "Tady jsem byla póvl. V zahraničí je to ale úplně jinak. Všichni včetně předsedů UEFA Aleksandra Čeferina a FIFA Gianniho Infantina mě podrželi. Dali mi spoustu povzbudivých slov. Váží si mojí práce. Pak se musím smát nad tím, co se u nás děje," posteskla si.

 

A koho si i po všech aférách, skandálech a škraloupech stále váží? „Vážím si těch, kteří něco dokázali, ale zůstali sví a neotočili v těžkých situacích. Spoustě lidí však nebudou vonět. Mezi ně patří třeba Franta Chvalovský, protože si myslím, že to byl jeden z našich úplně nejlepších předsedů. Za ním zůstala spoustu práce. A pak Míra Pelta. Je svůj, ale nemění názory a stojí si za nimi. Nebo Jarda Starka," jmenovala funkcionáře, kteří byli a jsou spojováni s korupcí v českém nejpopulárnějším sportu.

 

Našla se ale samozřejmě spousta lidí, kteří Damkovou zklamali. „Kdyby všichni věděli, jak se u Romana Berbra pomalu netrhly dveře v kanceláři. Všichni mu volali 24 hodin denně, furt něco chtěli. A najednou tvrdí, že ho neznají. Z takových lidí se mi chce opravdu zvracet."

 

Celý podcast:


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou