Po kapitánce přichází česká reprezentace o další stálici

0

Není to ani měsíc, co svůj konec oznámila Lucie Voňková, tehdejší kapitánka české fotbalové reprezentace. Kopačky na hřebík se nyní rozhodla pověsit i Jana Petříková.

Jana Petříková byla nedílnou součástí obranné řady jak v české reprezentaci, tak v německém klubu FC Carl Zeiss Jena. Ve svých 28 letech končí svou kariéru a ve zdůvodnění mimo jiné padla zmínka i o neúspěšném snažení dostat se na EURO. Tentýž argument použila i Voňková, u obouch našich fotbalistek to ale nebyl zdaleka jediný důvod.

 

„Říká se mi to těžko. Dlouhý čas jsem uvažovala o ukončení mé kariéry a kdo mě zná, tak ví, že už to párkrát bylo dost na hraně. Mým největším cílem a hnacím motorem poslední roky bylo dostat se s reprezentací na velký turnaj. Tak blízko jako letos jsme ještě nikdy nebyly. Blíže už to snad ani nejde. Kdyby se nám postup na EURO podařil, tak bych určitě ještě rok hrála, ale bohužel se to nepovedlo, i když jsem na náš tým moc pyšná,“ nechala se slyšet Petříková.

 

V reprezentačním dresu odehrála 62 utkání a vstřelila 5 branek. K prvnímu utkání nastoupila v roce 2009 proti Belgii v rámci kvalifikace na MS. Posledním zápasem v českém dresu pro ni byl barážový duel se Švýcarskem, který fotbalistky sehrály v dubnu.

 

Česká obránkyně dopomohla v této sezóně německé Jeně k návratu do Bundesligy, v nadcházející sezoně však bude spoluhráčkám už jen fandit. „Postup zpět do Bundesligy byl pro mě takovou útěchou. Říká se, že končit se má na vrcholu. Sice to asi není úplný vrchol, ale cítím, že chci dodělat mé „Ausbildung“ v Německu, užívat si života se svými blízkými a další kroky ukáže čas,“ uvedla.

 

„Tímto chci poděkovat všem, co při mně stáli a pomohli mi prožít chvíle s touto skvělou hrou,“ uzavřela povídání osmadvacetiletá česká obránkyně Jana Petříková.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou