Hořejšího organizované setkání Poborskému uškodilo

0

Před dvěma dny napsal zaměstnanec FAČR Jan Hořejší mail adresovaný třetiligovým klubům, který se týkal jejich společného setkání s kandidátem na předsedu FAČR Karlem Poborským. Na schůzku však byli pozváni také Miroslav Pelta, Adolf Šádek, Jan Pauly a Martin Malík, kteří se v očích fotbalové veřejnosti velké popularitě netěší. Není tak divu, že se zvedla vlna nevole, a Karel Poborský dost možná ztratí na sympatiích. 

Projekt Fevoluce si na svých facebookových stránkách postěžoval rovněž na to, že Jan Hořejší, organizátor setkání, byl tím, kdo na Strahově převzal sto tisíc či více korun od vyšehradského bosse Rogoze, a následně je předal rozhodčímu Hájkovi. Jednalo se o odměnu za ovlivnění zápasu Živanice - Vyšehrad. 

 

Své zklamání vyjádřila na webových stránkách i pražská Slavia, která "považuje volební kampaň organizovanou aparátem FAČR na jeho půdě pro kandidáty výhradně jednoho týmu – kandidáta na předsedu Karla Poborského a místopředsedu Martina Malíka a za účasti generálního sekretáře FAČR Jana Paulyho za porušení hodnot, jakými jsou zejména demokratičnost a férovost voleb společně s volbou respektovaných kandidátů a obnovením transparentnosti rozhodovacích procesů". 

 

V podobném duchu se vyjádřil i web cistyfotbal.cz. Ten uvedl, že "jde o jasné porušení neutrality od pánů Hořejšího, Paulyho i Malíka a zvýhodňování jednoho z kandidátů. V tomto případě Karla Poborského, který dosud tajil, kdo za jeho nominací stojí".

 

Sám Karel Poborský webu isport.blesk.cz v rozhovoru na toto téma uvedl: "Podle mě je to bouře ve sklenici vody, dělám to, co jsem dělal poslední dva tři měsíce. Bývalý režim mi nikdy neimponoval, proč by taky měl."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou