Amatérský fotbal byl na cestě zpět, nyní může být vše jinak

0

Na posledním jednání naší vlády došlo ke schválení nových opatření, která s účinností od 12. dubna měla umožňovat venkovní i vnitřní sportování a de facto má obnovit amatérský sport. Vnitřních tréninků by se mohlo účastnit do desítí lidí, venkovních až do dvacíti. Dvacet osob by měl být maximální počet venkovního shromažďování obecně.

Sportovní činnost je organizovaná především prostřednictvím spolků, není tedy překvapením že slovo "spolek" je v nových opatřeních nejčastěji skloňováno. 

 

V žádném případě to neznamená, že by všechna ostatní omezení padla. „V případě vnitřních sportovišť pak platí, že spolky (jejich členové) mohou takovou činnost vykonávat výhradně na sportovištích, jejichž jsou tyto spolky přímými provozovateli, neboť v ostatních případech (např. hodinový pronájem školní tělocvičny) mohou být považováni (ve vztahu k provozovateli sportoviště) za 'veřejnost',“ uvedl Viduna v právním výkladu, který má ČTK k dispozici.

 

Venkovní sportovci nemusí při aktivitě nosit roušku. U sportovců indoorových by pak měla být schválena výjimka. Rouška by pro ně taktéž povinná býti neměla za předpokladu pravidelného testování.

 

Právě pravidelné testování je důležitou součástí plánu Národní sportovní agentury na bezpečné obnovení sportu. Ten měl ve středu projednat předseda NSA Milan Hnilička s té doby ministrem zdravotnictví Janem Blatným. Ten byl z funkce ale odvolán a schůze se tak odkládá.

 

V tuto chvíli tak platí, že současná opatření skutečně dají sportu od 12. dubna zelenou. Jestli to v pondělí skutečně nastane, je ale otázkou. „Komunikujeme s ministerstvem zdravotnictví a máme informace, že zřejmě dojde ke změnám, bohužel v neprospěch sportu,“ řekl ČTK mluvčí NSA Jakub Večerka. Bude tak záležet, jak se ke sportu bezprostředně po uvedení do funkce postaví nový ministr Petr Arenbeger.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou