Hráč kola Pavel Kuta - Dovolil bych se přirovnat k Ibrahimovičovi

0

Pavel Kuta je, jak sám o sobě prohlašuje, velice komplexní člověk. Mimo to, že svůj celek gólově táhne k postupu do Okresního přeboru, má za sebou i jiné zajimavé sportovní úspěchy. Prozradil nám toho ovšem daleko více. Například to, jak by sám sebe na hřišti charakterizoval, a také, jakým způsobem se vyhýbá neoblíbené předzápasové rozcvičce.

Váš tým zatím suverénně šlape. Na špici tabulky má úctyhodný náskok. Můžete nám na začátek prozradit, v čem si myslíte, že je kouzlo Vašeho týmu?
Tak neřekl bych, že to je kouzlo. Vezmeme to od začátku sezóny. Po tom, co se v podstatě vůbec neabsolvovala letní příprava, došlo k neshodám uvnitř klubu a k následnému odvolání trenéra. To nás dokázalo semknout, poučili jsme se ze svých předešlých chyb a začalo nám to docela šlapat.

 

Jistě už Vám v hlavě proběhla myšlenka na případný postup. Byl by to splněný sen si Okresní přebor zahrát?
Samozřejmě to před startem soutěže byl jasný cíl. S ohledem na události, které jsem už zmínil. Bylo pro nás postavení v tabulce po podzimní části docela překvapením. Aktuálně je situace ale taková, že pokud se nám vyhnout zranění a neopustí nás štěstí, postupové ambice tu určitě jsou.

 

V dresu Dobřenic působíte od roku 2011, co Vás vedlo k přestupu do tohoto klubu?
Já už jsem s fotbalem v podstatě jednou skončil. Oslovil mě ale můj bývalý spoluhráč, který je také z Dobřenic s tím, že se vykoupíme z celku, ve kterém jsme naposled hráli. A jestli mám o to zájem. Sešla se nám tady super parta, tak jsem si nakonec řekl, proč vlastně ne. Pokud se mi vyhnout zranění, tak tu rád ještě nějaký čas budu nastupovat.

 

Jste nejlepší střelec soutěže. Když přidáte do své úvahy trochu fantazie, existuje na světě hráč, ke kterému byste se typologicky přirovnal?
Když to vezmu tak, že si neberu zrovna dvakrát servítky a snažím si vybudovat respekt u obránců. Dovolil bych se přirovnat k Ibrahimovičovi. A to jak co se týká nějakých excesů, tak i čuchem na góly.

 

 Je to i Váš oblíbený hráč?
To určitě ne, je mi extrémně nesympatický. Mám rád Franka Lamparda. Kterého fotbalově velmi obdivuji.

 

Máte nějaké předzápasové rituály?
Zásadně ne. To se mě míjí celou mou sportovní kariéru. Jedině snad to, že rozcvičuji gólmana. To je ale spíše z praktického hlediska, protože netrénuju a tak si můžu alespoň trochu osahat balón a dostat ho pod kontrolu. Nemám rád rozcvičky před zápasem, takže se jich tímto způsobem vyhnu.

 

Nějaký oslavný rituál?
Máme s klukama nacvičeno pár oslav. Ale to jen pokud se jedná o nějaký jubilejní gól nebo o hecování mezi soupeři. Jinak nic speciálního.

 

Když jsme u těch jubilejních gólů, počítáte si i Vy, kolik už jste za svou kariéru vsítil branek?
To vůbec netuším.

 

Dočetl jsem se o Vás, že jste mimo jiné i Mistr Evropy v hokejbale. Jsme sice fotbalový web, ale mohl byste nám Vaší hokejbalovou kariéru lehce přiblížit?
Když to řeknu velmi zkráceně. Začínal jsem tady v Hradci Králové, kde jsem hrál za juniory a dostal jsem se na Mistrovství Evropy. Chvíli jsem působil i v Pardubicích. Pak jsem se ale vrátil do Hradce, kde jsme vlastně postoupili až do extraligy. Nakonec jsem ale ze zdravotních a časových důvodů musel skončit.

 

Preferujete i jiné sporty nebo jste už zůstal věrný fotbalu?
Já jsem celkem komplexní člověk, takže hraji polozávodně squash, věnuji se hodně tenisu, sem tam si zahraju hokej. A aktuálně se chystám i na golf.

 

Jak se Vám líbí koncept portálu fotbalunas.cz, zaujaly Vás některé naše rubriky a myslíte, že náš web budete navštěvovat?
V rychlosti jsem už web prohlédl. Koncept rozhodně dává smysl. Je to zajímavý nápad, který tu doposud chyběl. Mě překvapilo, že vůbec někoho zajímá třetí třída.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou