Bývalý hráč pražské Slavie Zdeněk Šenkeřík pomohl Nedašovu k výhře nad Napajedly

0

V nedělním utkání proti Napajedlím nastoupil za rodný Nedašov ve zlínském Krajském přeboru opět Zdeněk Šenkeřík. Bývalý hráč ligové Slavie, Bohemians, Jablonce, Baníku, norského Stabæk Fotball a tureckého Malatyasporu vydržel na hřišti do 64. minuty, kdy byl stav utkání 2:2. Domácí nakonec v závěru strhli vítězství na svoji stranu.

Hodnocení utkání - David Solař, brankář Nedašova: „Úvod patřil jednoznačně hostům, ti nás zaskočili brzkou brankou. A když po půl hodině zvýšili vedení po pokutovém kopu, tak to s námi nevypadalo dobře. Naštěstí se nám podařilo ještě do přestávky snížit na rozdíl gólu. Na začátku druhého poločasu jsme vyrovnali z penalty. Hra se vyrovnala, ačkoliv velmi kvalitní Napajedla měla místy přeci jenom o kousek navrch. Asi čtvrt hodiny před koncem nás poslal do vedení přesnou hlavičkou a svým druhým gólem Petr Šuráň. Těsné vedení jsme již dokázali ubránit. Kluci zaslouží pochvalu za příkladnou bojovnost a otočení skóre z 0:2 na 3:2. Dovolím si tvrdit, že Napajedla byla nejkvalitnější tým, s kterým jsme se na podzim potkali.“

 

 

 

 

 

 

Klubová kariéra Zdenka Šenkeříka:

 

Odchovanec Zlína prošel ve své kariéře několika českými kluby. Z nepovedeného tureckého angažmá v Malatyasporu ho v létě 2007 vykoupila Slavia. V téže sezoně, tedy 2007/08, si zahrál se Slavií premiérově Ligu mistrů UEFA, v jejímž rámci výrazně pomohl svému týmu k postupu do jarní části evropských pohárů, zejména pak vyrovnávací brankou v odvetném zápase na půdě rumunské Steauy Bukurešť (1:1). V prvním utkání se Steauou vstřelil historicky první branku Slavie v Lize mistrů (Slavia vyhrála 2:1). V tomto střetnutí také použil fotbalovou kličku, podle níž natočila UEFA instruktážní video.

 


 
Získal se Slavií i dva domácí ligové tituly (v sezónách 2007/08 a 2008/09). V zimním přestupovém období sezóny 2008/09 odešel na půlroční hostování do týmu norského mistra Stabæk Fotball. Český mistrovský titul mohl oslavit i v sezoně 2008/09, byť byl ke konci sezony na hostování právě v norském klubu. Tam se příliš neprosadil, jeho hostování skončilo předčasně a v létě 2009 tak znovu nastoupil do přípravy se Slavií. O rok později po nevydařené sezoně odešel do Baníku Ostrava. K 1. červenci 2012 podepsal smlouvu v FK Bohemians Praha. V říjnu 2013 zde ukončil profesionální kariéru.

 

 

 

 

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Zden%C4%9Bk_%C5%A0enke%C5%99%C3%ADk


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou